Dokładnie tak.
Szukaj
Dokładnie tak.
D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |
w sumie na szybko to NX2, a jak mam trochę więcej czasu to CS5 z CR, ale już załapałem o co chodzi, CR robi np. w automacie ostrość a w CNX jest tylko ręczny, zgadza się?
======================================
D4s,D4,D700,2xN24-70,N70-200,N70-300,N85,N50,SB700,2xSB910, DJI Phantom 2V+, DJI MAVIC, DJI OSMO...żaden ze mnie fotograf.
Nie nie o to ... CNX odczytuje ustawienia z puszki ... i ustawia tak jak miałeś ustawione w puszce a ACR i LR nie ...
NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...
Skoro tak Cię to śmieszy:
K-r:
- matryca 12,2 Mpix (dla zastosowań amatorskich mniejsza matryca jest zaletą),
- ISO 100-12800 (powiedz, które body, nie tylko w entry level, może pochwalić się takim zakresem),
- Zmiana kroku ISO co 1/2, 1/3 lub 1EV (D3100 tylko co 1EV),
- Stabilizacja obrazu w Body,
- Dokładniejsza korekcja balansu bieli do tego braketing balansu bieli,
- Zdjęcia seryjne 6kl/s! Także RAW,
- Sterowanie zewnętrznymi lampami błyskowymi (czyli Pentax-owy CLS)
- LCD 921 000 punktów,
- lepszy wizjer,
- możliwość użycia adaptera na baterie alkaliczne AA,
- hdr w aparacie,
- możliwość mikroregulacji AF w body,
- możliwość wykonywania zdjęć w przedziale czasowym bez użycia dodatkowego oprogramowania,
- mocno rozbudowane i funkcjonalne menu,
- duże możliwości edycji zdjęć w body,
Może to i śmieszne.
Ostatnio edytowane przez malyandrzejek ; 18-02-2011 o 19:49 Powód: uzupełnienie
To nikt nie kręcił D3100 niczego?
Dajcie jakiś filmik z niedzielnego spaceru!
Tutaj jest... podpis
Kolego amirez filmików z D3100 na YouTube jest mnóstwo, także w najwyższej rozdzielczości.
@malyadrzejek
W podobnej cenie sa tez ciekawe korpusy od canona i nikona, do ktorych niezwykle latwo mozna nabyc wszelkie dodatki. Sam wiesz, ze woekszosc obiektywow wskazane jest sprawdzic przed zakupem, co dodatkowo utrudnia sprawe.
Sam kiedys bylem pod wrazeniem aparatu pentaxa, ale mi przeszlo. Bardzo sie z tego powodu ciesze i dobrze, ze od razu zainteresowalem sie czyms wiecej niz kitowa optyka. To odnosnie rozwoju i pentaxa.
Sam aparat to jednak sprawa drugorzedna. Wazne, na co pozwala optyka i umiejetnosci fotografa.
Jesli komus sprawia frajde lowienie okazji w sklepach albo kombinowanie z zabytkowymi m42 - dlaczego nie. Powaznie, ale uczciwie ostrzegam, ze trzeba sie zastanowic przed zakupem.
Skontaktuj się z nami