Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Z SSD trzeba uważać.
    Nie "uważać z SSD" tylko coś jest popsute, albo dysk nie ma błogosławieństwa HP. Bo HP lubi swoje, albo dla siebie przygotowane. Miałem nawet sytuację kiedy serwer HP nie chciał wstać bo klawiatura była "nie-HP".

A co do Acronicsa:
    1. Działa na SSD.
    2. Po co klonować SSD?

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Przepraszam ale nie mogę się powstrzymać
    Jasne, nabijajcie się. Jak się czegoś nie rozumie to szyderstwo jest ostatnią formą obrony. :P
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-02-2011 o 02:38
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    2. Po co klonować SSD?
    Po to, po co sie klonuje kazdy inny dysk... Ot chociazby zeby miec szybka kopie do przywrocenia (system, programy i wszystkie ich ustawienia).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Po to, po co sie klonuje kazdy inny dysk... Ot chociazby zeby miec szybka kopie do przywrocenia (system, programy i wszystkie ich ustawienia).
    Po co? Przecież kiedy system, a ściślej Windows, jest tak zasyfiony, że trzeba go wywalić, jego sprawny klon jest już stary, bez wielu rzeczy które zmieniły się w międzyczasie. Nie może być nowy, bo stan zasyfienia jest funkcją liniową i poprawa przy odtworzeniu z niedawnej kopii byłoby niewielka.

Nie widzę sensu takiego działania. No chyba, że system stoi na HDD w RAID0.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

chodzi o to ze stawiasz system, instalujesz wszystkie poprawki, sterowniki programy i tak nowo postawiony system gotowy do pracy klonujesz... w raze ognia, 10 min i masz na nowo postawiony czysciutenki system
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    chodzi o to ze stawiasz system, instalujesz wszystkie poprawki, sterowniki programy i tak nowo postawiony system gotowy do pracy klonujesz... w raze ognia, 10 min i masz na nowo postawiony czysciutenki system
    Szczerze: Ile razy zdarzyło się wykonać taką operację przez ostatnie 10 lat? Osobiście nie pamiętam. Zawsze naprawa lub nowa instalacja (nie mylić z formatowaniem). Przy odtworzeniu z kopii partycji systemowej, jest duże ryzyko zamazania czegoś co w międzyczasie się znalazło na dysku i mogło być ważne.

Domyślnie

Nie "uważać z SSD" tylko coś jest popsute, albo dysk nie ma błogosławieństwa HP. Bo HP lubi swoje, albo dla siebie przygotowane.
    Raczej na razie to panuje w tych dyskach wolna amerykanka.
    Poprosiłem Intela aby dostarczyli listę sprzętu z którym testowali ich dyski. Po pół godzinie oczekiwania powiedziano, że nie mogą znaleźć tej informacji i że skontaktują się ze mną. Miną tydzień i nikt nie zadzwonił ani nie przesłał emaila.
    Dokładnie taka sytuacja powtórzyła się z HP. Pierwsze kilka poziomów supportu w Chinach nie miało pojęcia o co chodzi. Dopiero najwyższy poziom stwierdził, że powinno to pracować. Na pytanie o przesłanie listy certyfikowanych dysków powiedzieli, że nie mogą tego na razie znaleźć i oczywiście zadzwonią jak znajdą
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Dokładnie taka sytuacja powtórzyła się z HP.
    Niestety, jak wspomniałem większe maszyny HP tak mają i potwierdzają to również moje doświadczenia. Trzeba się liczyć z możliwością problemów jeśli na dysku nie ma logo HP i nie kosztuje 4x tyle co pozornie ten sam model produkowany przez Seagate czy innego.

Domyślnie

Niestety, jak wspomniałem większe maszyny HP tak mają i potwierdzają to również moje doświadczenia. Trzeba się liczyć z możliwością problemów jeśli na dysku nie ma logo HP i nie kosztuje 4x tyle co pozornie ten sam model produkowany przez Seagate czy innego.
    Mamy w firmie około 20 serwerów HP. Wiele z nich ma dyski czy pamięci kupione osobno i nigdy z tym nie było problemów.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Po co? Przecież kiedy system, a ściślej Windows, jest tak zasyfiony, że trzeba go wywalić, jego sprawny klon jest już stary, bez wielu rzeczy które zmieniły się w międzyczasie.
    Nie chodzi o zasyfiony system. Chodzi o sporadyczne awarie, przypadkowe uszkodzenie/nadpisanie/usuniecie jakiegos istotnego pliku, przywrocenie do stanu sprzed aktualizacji jakiegos programu badz systemu. A pewnego razu taka kopia uratowala mi tylek po tym, jak zwariowal dysk. Po prostu nie chcial sie bootowac. Niewiele myslac podlaczylem pena z procedura startowa Acronisa i przywrocilem z kopii, ktora wykonywalem dnia poprzedniego. 10 minut i po problemie.
    Oprocz kopii aktualnej, mam tez taka, ktora zawiera swiezutki system i moje bazowe aplikacje. Wszystko skonfigurowane na cacy. Kiedy stwierdze, ze przeszkadza mi balagan w systemie i najdzie mnie ochota, to po prostu sobie przywroce ktorejs soboty, odczekam pol godzinki az mi sie update'y wszystkie sciagna i bede mial wszystko cacy. Wtedy z tak zaktualizowanego setu, znowu zrobie sobie image, zeby next time nie sciagac juz tylu aktualizacji.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie chodzi o zasyfiony system. Chodzi o sporadyczne awarie, przypadkowe uszkodzenie/nadpisanie/usuniecie jakiegos istotnego pliku, przywrocenie do stanu sprzed aktualizacji jakiegos programu badz systemu.
    Są też inne powody jak np. przygotowanie kilkunastu czy kilkudziesięciu PC z takim samym oprogramowaniem. Wystarczy przygotować jeden PC i resztę sklonować.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów