Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie szybki dysk systemowy

Witam szukam niedrogiego rozwiązania, mam w komputerze 2 duże jednak nie grzeszące wydajnością dyski. Znalazłem coś takiego w necie: link, myślę o tym dysku link 2. Rozwiązanie tanie i wg. powyższego rankingu całkiem niezłe. Macie jakieś inne propozycje do maks 300 zł. Nie zależy mi na dużej pojemności. System operacyjny to oczywiści WinXP.
    Ostatnio edytowane przez Agraf ; 12-02-2011 o 10:19

Domyślnie

Jak na XP, i nie zależy Ci na pojemności a na szybkości...to 40GB SSD W 300zł raczej się zmieścisz.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Jak na XP, i nie zależy Ci na pojemności a na szybkości...to 40GB SSD W 300zł raczej się zmieścisz.
    Z SSD trzeba uważać. Od tygodnia jestem na telefonie z HP i Intelem. Instalacja Windows 7 trwa 3.5 godziny!
    Programy również instalują się bardzo długo. Na oryginalnym dysku wszystko działa poprawnie i szybko.
    HP PC to profesjonalna certyfikowana stacja robocza a SSD to najnowszy dysk Intela a mimo to wszystko nie działa poprawnie. Obie firmy pokazują palcem na drugich, że to tamtych wina.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Z SSD trzeba uważać. Od tygodnia jestem na telefonie z HP i Intelem. Instalacja Windows 7 trwa 3.5 godziny!
    Programy również instalują się bardzo długo. Na oryginalnym dysku wszystko działa poprawnie i szybko.
    HP PC to profesjonalna certyfikowana stacja robocza a SSD to najnowszy dysk Intela a mimo to wszystko nie działa poprawnie. Obie firmy pokazują palcem na drugich, że to tamtych wina.
    Miałem identyczny problem na jednym z komputerów jakieś pół roku temu. Szlag mnie trafiał, po kilku minutach wpatrywania się w pierwszy ekran podczas instalacji i dziwię się, że dałeś radę wytrzymać i instalować go przez tyle godzin. Spróbuj paru rzeczy - przepiąć dysk na inny port SATA (6 <-> 3) i co najważniejsze przestawić z IDE na AHCI. Do tego zaktualizować BIOS, gdyż cały czas producenci poprawiają je pod kątem współpracy z SSD.
    Po zainstalowaniu systemu wszytko zaczęło śmigać jak powinno. Instalacje programów również.
    No i wiesz... to było na gównianych składakach z jeszcze bardziej gównianymi SSD OCZ zatem Tobie powinno pójść znacznie łatwiej
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-02-2011 o 12:39 Powód: orto. ("pod kontem")
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Spróbuj paru rzeczy - przepiąć dysk na inny port SATA (6 <-> 3) i co najważniejsze przestawić z IDE na AHCI. Do tego zaktualizować BIOS, gdyż cały czas producenci poprawiają je pod kontem współpracy z SSD.
    To były pierwsze rzeczy które gość z Intela kazał zrobić.
    Jest to nowa technologia i firmy jeszcze w pełni nad nią nie panują.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

(...)
    Jest to nowa technologia i firmy jeszcze w pełni nad nią nie panują.
    Jak będziemy wołać o tym na tej puszczy wspólnie, to może wreszcie ktoś to usłyszy.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Z SSD trzeba uważać.
    Nie "uważać z SSD" tylko coś jest popsute, albo dysk nie ma błogosławieństwa HP. Bo HP lubi swoje, albo dla siebie przygotowane. Miałem nawet sytuację kiedy serwer HP nie chciał wstać bo klawiatura była "nie-HP".

A co do Acronicsa:
    1. Działa na SSD.
    2. Po co klonować SSD?

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Przepraszam ale nie mogę się powstrzymać
    Jasne, nabijajcie się. Jak się czegoś nie rozumie to szyderstwo jest ostatnią formą obrony. :P
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-02-2011 o 02:38
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    2. Po co klonować SSD?
    Po to, po co sie klonuje kazdy inny dysk... Ot chociazby zeby miec szybka kopie do przywrocenia (system, programy i wszystkie ich ustawienia).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Po to, po co sie klonuje kazdy inny dysk... Ot chociazby zeby miec szybka kopie do przywrocenia (system, programy i wszystkie ich ustawienia).
    Po co? Przecież kiedy system, a ściślej Windows, jest tak zasyfiony, że trzeba go wywalić, jego sprawny klon jest już stary, bez wielu rzeczy które zmieniły się w międzyczasie. Nie może być nowy, bo stan zasyfienia jest funkcją liniową i poprawa przy odtworzeniu z niedawnej kopii byłoby niewielka.

Nie widzę sensu takiego działania. No chyba, że system stoi na HDD w RAID0.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie "uważać z SSD" tylko coś jest popsute, albo dysk nie ma błogosławieństwa HP. Bo HP lubi swoje, albo dla siebie przygotowane.
    Raczej na razie to panuje w tych dyskach wolna amerykanka.
    Poprosiłem Intela aby dostarczyli listę sprzętu z którym testowali ich dyski. Po pół godzinie oczekiwania powiedziano, że nie mogą znaleźć tej informacji i że skontaktują się ze mną. Miną tydzień i nikt nie zadzwonił ani nie przesłał emaila.
    Dokładnie taka sytuacja powtórzyła się z HP. Pierwsze kilka poziomów supportu w Chinach nie miało pojęcia o co chodzi. Dopiero najwyższy poziom stwierdził, że powinno to pracować. Na pytanie o przesłanie listy certyfikowanych dysków powiedzieli, że nie mogą tego na razie znaleźć i oczywiście zadzwonią jak znajdą

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów