Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Domyślnie szybki dysk systemowy

Witam szukam niedrogiego rozwiązania, mam w komputerze 2 duże jednak nie grzeszące wydajnością dyski. Znalazłem coś takiego w necie: link, myślę o tym dysku link 2. Rozwiązanie tanie i wg. powyższego rankingu całkiem niezłe. Macie jakieś inne propozycje do maks 300 zł. Nie zależy mi na dużej pojemności. System operacyjny to oczywiści WinXP.
    Ostatnio edytowane przez Agraf ; 12-02-2011 o 10:19

Domyślnie

Jak na XP, i nie zależy Ci na pojemności a na szybkości...to 40GB SSD W 300zł raczej się zmieścisz.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Chyba muszę się wstrzymać na razie bo niewesoło mi się dzień zaczął i czekają mnie większe wydatki: D700 padł

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To kiedy już wybrniesz z finansowego impasu, spójrz na te dyski:

http://www.seagate.com/ww/v/index.js...Specifications

bo wielostrumieniowość zapisu obiecuje wcale pokaźną wydajność.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Johanan a czym sie takim super charakteryzuje ten dysk? bo patrze patrze ..i nie widze
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    Johanan a czym sie takim super charakteryzuje ten dysk? bo patrze patrze ..i nie widze
    - jednoczesny zapis do 10 strumieni
    - niezawodna ciągła praca
    - znikome zapotrzebowanie na energię
    - bardzo cicha praca

i ...relatywnie niewysoka cena.

To go plasuje dość wysoko w moim rankingu, choć to HDD raczej do zastosowań multimedialnych.
    Ostatnio edytowane przez Johanan ; 12-02-2011 o 13:14
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

inne dyski tez raczej pracuja stale i niezawodnie tylko jak na systemowke to troche wolny i slabe czasy. ale na magazyn to czemu nie
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Ja mam Seagate XT i myslalem, ze ten dysk nic nie daje, ew. ciutke, ale gdy teraz biore lapka, w ktorym siedzi "zwykly" dysk to mam wrazenie, ze uruchamianie systemu ciagnie sie jak flaki z olejem. Uruchamianie przegladarki czy inne programu trwa wieki.
    Warto kupic SXT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Jak na XP, i nie zależy Ci na pojemności a na szybkości...to 40GB SSD W 300zł raczej się zmieścisz.
    Z SSD trzeba uważać. Od tygodnia jestem na telefonie z HP i Intelem. Instalacja Windows 7 trwa 3.5 godziny!
    Programy również instalują się bardzo długo. Na oryginalnym dysku wszystko działa poprawnie i szybko.
    HP PC to profesjonalna certyfikowana stacja robocza a SSD to najnowszy dysk Intela a mimo to wszystko nie działa poprawnie. Obie firmy pokazują palcem na drugich, że to tamtych wina.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Przepraszam ale nie mogę się powstrzymać
    Problem polega na tym, że stacja robocza HP to tak profesjonalny sprzęt i dopracowany, że nie idzie w parze z lowendowymi częściami dla prostego ludu, które każdy może sobie kupić, aby poskładać w całość niczym małpka.

Tak na serio to faktycznie ciekawe zjawisko. Masz możliwość podłączenia innego SSDka? Może coś z tym nie tak? Albo sprawdź ten dysk na składaku.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów