Wracam od mamy ze szpitala a tu taki kwiatek :
Temu sprzedawcy dyski służą do sprzedawania po prostu, ale czemu matoł nie chce poprawić wyników sprzedażowych zaiste nie wiem,
Minimum dwa dyski to zdecydowanie wydajniejsza praca komputera, najlepiej to w ogóle jeden dysk fizyczny to jedna partycja czyli C - to oddzielny dysk, D to oddzielny dysk, E to oddzielny dysk i tak C może być małym szybkim HD jak kogoś stać to nawet 60 GB na SSD będzie super.
Dwa dyski to prawie idealne rozwiązanie gdzy używamy programów do Zdjeć np LR-a wtedy na dużym dysku robimy bibioteki i program znacznie szybciej znajduje pliki niż gdy partycje C,D,E są zrobione na jednym fizycznym HD. Sam program może na wtedy zainstalować na C. Nie znam NXa ktorego używasz ale założę się, że zasoby też lepeiej mić na oddzielnym dysku., nie mówie tu o dysku backupowym.
Całkiem idealnie to jak dać 3xHD pod 3 partycje. Ten ostani zestaw jest całkiem OKEJOS tylko kup od razu dwa HD jeden mniejszy np 500GB czy 320 F4 drugi na zasoby większy 1TB F3 będzie taniej deczko. Konfiguruj z sensem komputer przy stawianiu systemu bo to ważna sprawa jest.
ps.
Barakuda seri 12.0 z linka przy Samsungu F4 czy nawet starszego F3 to epoka kamienna i dawne czasy. Mam to wiem.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami