Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
    Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Wydzieliłem z tamtego tematu "spór" S50 kontra N50, więc się nie wcinasz
    Dzieki prz3mo, przynajmniej nie bede mial wyrzutow, ze zasmiecam watek o 85-ce
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 07-02-2011 o 14:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Dzieki prz3mo, przynajmniej nie bede mial wyrzutow, ze zasmiecam watek o 85-ce
    ... a co się napociłem by jakoś sensownie to wydzielić (bo część postów jest zarówno o 85 jak i 50) to moje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Wydzieliłem z tamtego tematu "spór" S50 kontra N50, więc się nie wcinasz
    Akurat na myśli miałem wcinanie się w dyskusję dwóch panów. Wątek i tak był zaśmiecony, a ja swoje dopisałem już w przeniesionym. Szkoda nerwów na takie dyskusje, każdy ma inne podejście, wymagania, oczekiwania itd, nie mówiąc już o rozrzucie jakościowym poszczególnych sztuk. Sigma ma wady i nikkor również. Ja nie lubię żadnego z nich, ale to nie znaczy że ktoś nie może się zachwycać. (Mnie już mało co zachwyca jeśli mówimy o sprzęcie )
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Skup sie czlowieku i przeczytaj jeszcze raz co do Ciebie napisalem, czy widzisz gdzies jakies wycieczki osobiste pod Twoim adresem? Krytykowalem jedynie sposob w jaki zrobiles test i wnioski, ktore z niego wyciagales. Ty natomiast oceniasz moja kulture... czy kazda rozmowa o 50-kach musi konczyc sie obrazaniem mojej osoby? Wielokrotnie podkreslalem w moich wypowiedziach, ze jedynie nie zgadzam sie z teza, jakoby Sigma miala byc no niebo lepsza od Nikkora, wstawialem niezliczone ilosci zdjec i cropow, nikt do tej pory nie przedstawil nic, co mogloby udowodnic, ze nie mam racji, ale zawsze konczy sie na mojej osobie.
    Poprosiłeś mnie na priva o zdjęcia.
    Zrobiłem na szybko co mogłem (nie jestem fotogtafem, nie mam studia, nie mam długonogich modelek na zawołanie ), a Ty zacząłeś to roztrząsać na forum.
    Sposób w jaki to pisałeś odebrałem dość osobiście.
    Jeśli nie mialeś takiego zamiaru to sorki.
    A jeśli chodzi o ocenę tych obiektywów to naprawdę nie jest ona taka prosta.
    Każdy ma jakieś zalety, pewnie dlatego wciąż żadnego nie sprzedałem.
    Moim zdaniem jeśli chciałoby się je rzetelnie ocenić to potrzebne jest body w stylu D300 .
    W moim AF jest jaki jest a ręcznie to na takiej małej matówce trudno mi ustawić, nie ma zresztą doświadczenia.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Poprosiłeś mnie na priva o zdjęcia.
    Zrobiłem na szybko co mogłem (nie jestem fotogtafem, nie mam studia, nie mam długonogich modelek na zawołanie ), a Ty zacząłeś to roztrząsać na forum.
    Odnioslem sie jedynie do tego co tu napisales (patrz ponizej), skad moglem wiedziec, ze robisz zdjecia po to aby je potem wyrzucac? Nie wiem co ma do tego wszystkiego studio i dlugonogie modelki. Co do "roztrzasania" na forum, to przeciez wyraziles tu wlasnie swoje zdanie i ja tu sie do niego odnioslem, nie przenioslem tej dyskusji na forum urzedu podatkowego, rowniez nie rozumiem o co Ci chodzi.

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Mam zarówno 50 Sigmy jak i Nikona 1.4G.
    Kiedyś zrobiłem kilka identycznych fotek na cropie i naprawdę Sigma przy 1.4 jest odczuwalnie ostrzejsza.
    Aha i moim zdaniem z Nikona bardziej siada kontrast przy 1.4
    Nie wierzę też, że to kwestia gorszego egzemplarza Nikona,

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów