Szukaj
Akurat na myśli miałem wcinanie się w dyskusję dwóch panów. Wątek i tak był zaśmiecony, a ja swoje dopisałem już w przeniesionym. Szkoda nerwów na takie dyskusje, każdy ma inne podejście, wymagania, oczekiwania itd, nie mówiąc już o rozrzucie jakościowym poszczególnych sztuk. Sigma ma wady i nikkor również. Ja nie lubię żadnego z nich, ale to nie znaczy że ktoś nie może się zachwycać. (Mnie już mało co zachwyca jeśli mówimy o sprzęcie)
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Poprosiłeś mnie na priva o zdjęcia.
Zrobiłem na szybko co mogłem (nie jestem fotogtafem, nie mam studia, nie mam długonogich modelek na zawołanie), a Ty zacząłeś to roztrząsać na forum.
Sposób w jaki to pisałeś odebrałem dość osobiście.
Jeśli nie mialeś takiego zamiaru to sorki.
A jeśli chodzi o ocenę tych obiektywów to naprawdę nie jest ona taka prosta.
Każdy ma jakieś zalety, pewnie dlatego wciąż żadnego nie sprzedałem.
Moim zdaniem jeśli chciałoby się je rzetelnie ocenić to potrzebne jest body w stylu D300 .
W moim AF jest jaki jest a ręcznie to na takiej małej matówce trudno mi ustawić, nie ma zresztą doświadczenia.
Odnioslem sie jedynie do tego co tu napisales (patrz ponizej), skad moglem wiedziec, ze robisz zdjecia po to aby je potem wyrzucac? Nie wiem co ma do tego wszystkiego studio i dlugonogie modelki. Co do "roztrzasania" na forum, to przeciez wyraziles tu wlasnie swoje zdanie i ja tu sie do niego odnioslem, nie przenioslem tej dyskusji na forum urzedu podatkowego, rowniez nie rozumiem o co Ci chodzi.
Skontaktuj się z nami