Pytanie kieruję do osób, które orientują się w ... poduszkach, a dokładnie ich prawidłowym wykonaniu i wypełnieniu.
O co chodzi:
Dwa miesiące temu zakupiłam, wydawać by się mogło, świetny komplet na noc - puchowa kołdra i półpuchowe poduszki. Puchowe poduszki mi odradzano, jako że są za ciepłe i zapadają się pod ciężarem głowy. Półpuch miałam od zawsze, jednak nigdy nie było z nim takich problemów, a dokładniej:
poduszka (wg informacji sprzedawcy) wypchana jest gęsim półpuchem. Niestety, w nocy mam gwarantowaną darmową akupunkturę, gdyż pióra koszmarnie z poduszki wychodzą. Próbowałam je wciskać do środka, ale że tego wyłazi po kilkadziesiąt dziennie, więc zaczęłam pomagać im wyjść. Efekt - coraz większe dziury, przez które coraz więcej wyłazi. Co gorsza, piórka są ostre jak igły i potrafią naprawdę boleśnie dokuczać, przez co spokojny sen pozostaje marzeniem :/
Z tego, co zdążyłam ustalić, taki wsyp powinien być przygotowany tak, by nie kłuł, tzn. ostre końce piór są jakoś wyrywane.
Pytanie brzmi:
1. Czy takie poduszki są pełnowartościowym produktem?
2. Czy jest podstawa do reklamacji?
3. Czy ktoś ma wsad półpuchowy, a nie ma tego problemu? Albo inaczej, czy kupując taki towar muszę mieć świadomość, że piórka będą masowo wyłazić i niebezpiecznie kłuć?
4. Jaką firmę polecacie, żeby uniknąć powtórki z rozrywki?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami