Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Podusia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Podusia

Pytanie kieruję do osób, które orientują się w ... poduszkach, a dokładnie ich prawidłowym wykonaniu i wypełnieniu.
    O co chodzi:
    Dwa miesiące temu zakupiłam, wydawać by się mogło, świetny komplet na noc - puchowa kołdra i półpuchowe poduszki. Puchowe poduszki mi odradzano, jako że są za ciepłe i zapadają się pod ciężarem głowy. Półpuch miałam od zawsze, jednak nigdy nie było z nim takich problemów, a dokładniej:
    poduszka (wg informacji sprzedawcy) wypchana jest gęsim półpuchem. Niestety, w nocy mam gwarantowaną darmową akupunkturę, gdyż pióra koszmarnie z poduszki wychodzą. Próbowałam je wciskać do środka, ale że tego wyłazi po kilkadziesiąt dziennie, więc zaczęłam pomagać im wyjść. Efekt - coraz większe dziury, przez które coraz więcej wyłazi. Co gorsza, piórka są ostre jak igły i potrafią naprawdę boleśnie dokuczać, przez co spokojny sen pozostaje marzeniem :/

Z tego, co zdążyłam ustalić, taki wsyp powinien być przygotowany tak, by nie kłuł, tzn. ostre końce piór są jakoś wyrywane.
    Pytanie brzmi:
    1. Czy takie poduszki są pełnowartościowym produktem?
    2. Czy jest podstawa do reklamacji?
    3. Czy ktoś ma wsad półpuchowy, a nie ma tego problemu? Albo inaczej, czy kupując taki towar muszę mieć świadomość, że piórka będą masowo wyłazić i niebezpiecznie kłuć?
    4. Jaką firmę polecacie, żeby uniknąć powtórki z rozrywki?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 31-01-2011 o 21:31 Powód: pis. ("na prawdę"), ORTO! ("kłóć")

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Do poduszek i kołderek powinno się stosowac "darte pierze", a nie takie pióra w całości.
    Ja mam taki komplecik szyty i darty ręcznie na zamówienie
    W sieci znalazłem cos takiego http://www.martpol.pl/pl/PRODUKTY-WE...darte-z-puchem, http://www.eposciel.pl/product_info.php?products_id=43
    Ale nie wiem jak tutaj z jakościa bo to przemysłówka.

Domyślnie

Z takimi efektami przyszło mi walczyć:

Raczej niewiele mają wspólnego z "dartym pierzem", a jeśli jest podarte, to tylko przeze mnie

Domyślnie

To przypomina słynny dylemat Dyla Sowizdrzała.
    Ta poduszka jest do bani, nie masz się co szczypać i oddaj to narzędzie udręki.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie Re: Podusia

W Ikei jest duży wybór poduszek z różnym wypełnieniem. Są wysokie, średnie, niskie i ekonomiczne. Jedne cieplejsze a inne zimniejsze. Jest w czym wybierać. Ja kupowałem z wypełnieniem syntetycznym i wierzchem bawełnianym. Można prać w pralce. Jestem zadowolony.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Domyślnie

Najlepsza poduszka to poduszka zdrowotna wypełniona łuskami z kaszy gryczanej.
    Mam od kilku lat i jest rewelacyjna.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 31-01-2011 o 23:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Najlepsza poduszka to poduszka zdrowotna wypełniona łuskami z kaszy gryczanej.
    Mam od kilku lat i jest rewelacyjna.
    Gdzie takie cudo można kupić?
    Zobaczyć?
    Wypożyczyć??)
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Gdzie takie cudo można kupić?
    Zobaczyć?
    Wypożyczyć??)

Znalazłem coś takiego:
    http://www.noweklimaty.com/sklep/pro...roducts_id=166
    Jacek..

Domyślnie

No i rzecz najważniejsza. Wybór wysokości poduszki należy uzależnić od sposobu spania (na plecach, na brzuchu, na boku).

Domyślnie

Kupiłem u masażysty - rehabilitanta w Gdańsku.
    Nie kupujcie tych najmniejszych jaśków ponieważ one są faktycznie mało wygodne.
    Mam średniego jaska 35x50 cm tylko ja lubię spać "płasko".
    Jest naprawdę rewelacyjny. Waga - 2.5 kg
    Pierwszy z brzegu opis - Poduszka
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 01-02-2011 o 10:42

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów