Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Podusia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Pożycz na kilka dni - przekonasz się i nigdy już nie weźmiesz innej.
    Nie jest za twarda.
    Pożycz

BTW, kołderki na lato też szukam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Pożycz

BTW, kołderki na lato też szukam
    Ale wszystko się zgadza. Takiej poduszki nie sprawdzi się w sklepie czy w ciągu jednej nocy. Jak kupiłem swoją to nie potrafiłem na niej usnąć i z tydzień miałem takie przeboje. Teraz nie zamieniłbym jej na żadną inną. Rano wstaję wyspany, bez bólu w karku (mam problemy z kręgosłupem szyjnym bo mam dość mocno obciążony w pracy).
    Obecnie używam już 3 rok takich poduszek i potrafię zasnąć na plecach i przespać 8h bez przewracania się i bólu.
    Jako ciekawostkę powiem Wam, że po wystawieniu mojej poduszki na mróz ok - 10*C zrobił się z niej kamień (normalnie wypełnienie mięknie jeżeli przez dłuższy czas ma kontakt z ciepłym ciałem). A na mrozie tak stwardniała, że nie dało się jej złożyć na pół Po h w ciepłym pokoju wszystko wróciło do normy.
    Zbędny

Domyślnie

Najlepsza poduszka to poduszka zdrowotna wypełniona łuskami z kaszy gryczanej.
    Mam od kilku lat i jest rewelacyjna.
    Gdzie takie cudo można kupić?
    Zobaczyć?
    Wypożyczyć??)
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie Re: Podusia

Wypełnienie syntetyczne, zwane zamiennie "wacianym", jest dla mnie nie do przyjęcia - zmora tanich (i nie tylko) hoteli.
    Nie każde wypełnienie syntetyczne to waciane Też kiedyś używałem tylko puchowych. Moim zdaniem za bardzo się grzeją. Te z wypełnieniem syntetycznym mają co najmniej dwie zalety: można prać i nadają się dla alergików.

Swoją drogą w Ikei mają poduszki i z pierza i z puchu. Słowem jest w czym wybierać.

Przypomniało mi się:
    - Czy są gacie na wacie?
    - Nie ma.
    - Chodź Wacia idziemy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    Rano wstaję wyspany, bez bólu w karku.
    A to w takim razie koniecznie spróbuję. Efekty ciężkiej pracy sprzed lat wychodzą mi dziś... kręgosłupem
    Cytat Zamieszczone przez szymonvader Zobacz posta
    potrafię zasnąć na plecach i przespać 8h bez przewracania się i bólu.
    Tego akurat się nie zaleca - brak przewracania się w nocy z boku na bok (żeby kto o innym przewracaniu nie myślał) jest niezdrowy, jakiś tam wpływ na krążenie itp...
    Ostatnio edytowane przez credka ; 01-02-2011 o 09:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Gdzie takie cudo można kupić?
    Zobaczyć?
    Wypożyczyć??)

Znalazłem coś takiego:
    http://www.noweklimaty.com/sklep/pro...roducts_id=166
    Jacek..

Domyślnie

No i rzecz najważniejsza. Wybór wysokości poduszki należy uzależnić od sposobu spania (na plecach, na brzuchu, na boku).

Domyślnie

Kupiłem u masażysty - rehabilitanta w Gdańsku.
    Nie kupujcie tych najmniejszych jaśków ponieważ one są faktycznie mało wygodne.
    Mam średniego jaska 35x50 cm tylko ja lubię spać "płasko".
    Jest naprawdę rewelacyjny. Waga - 2.5 kg
    Pierwszy z brzegu opis - Poduszka
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 01-02-2011 o 10:42

Domyślnie

Tak sobie spojrzałam na zdjęcie łupinek gryki i wyobraziłam jak to musi szeleścić pod uchem Bardzo to przeszkadza przy zasypianiu? Podobno większość facetów zasypia w sekundę, więc im to bez różnicy, czy coś hałasuje, babom potrzeba nieco więcej... z godzinę w ciszy :P

Domyślnie

O to, to właśnie!
    Nawet nie patrzyłam na zdjęcia wnętrza takiej poduchy, ale.... wyobraziłam sobie, że takie łuski w dużym zgormadzeniu, to muszą nieźle hałasować... trzeba spać ze stoperami w uszach? A może to szeleści delikatnie usypiając...
    Jakby mi to miało poprawić sen, to godzę się nawet na łupiny orzecha w poduszcze) (to byłby hardocore!) ale na teraz wygląda to na niewygodne, i głośne (czyli przeszkadzające w spaniu...)

Nie kupujcie tych najmniejszych jaśków ponieważ one są faktycznie mało wygodne.
    Mam średniego jaska 35x50 cm tylko ja lubię spać "płasko".
    Jedno jest niejasne - tę podusię z łupkami z gryki masz na zwykłej (puchowej?) poduszce? czy śpisz bezpośrednio z głową na tej łupkowej?

Poduszka, to dla mnie coś większego od jaśka - ten ostatni czasem kładzie się na poduszce, jako dodatkowe "udogodnienie" dla tych co lubią wysoko.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 01-02-2011 o 11:18
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów