Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Konstancin/Warszawa

Domyślnie Sigma 105 czy Tamron 90 ?

Od dłuzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem obiektywu do makro ( pod moja kieszeń). W oko wpadly mi 2, S105 i T90. Czy moglibyscie mi podpowiedziec cos ?
    Z góry dzięki

Domyślnie

Z tych dwóch pewnie bym brał ... S150 -
    A praktycznie to mam Nikkora 105 (szukałem Nikkora 200 mikro, ale nie było...), co by jak najmniej straszyć muszki.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Z tych dwóch pewnie bym brał ... S150 -
    A praktycznie to mam Nikkora 105 (szukałem Nikkora 200 mikro, ale nie było...), co by jak najmniej straszyć muszki.

Pzdr.
    Tu jest mowa o sigmie 105. 150 to chyba nie ten przedział cenowy.

Ja już ciułam na tamrona. Boje sie tylko ze jak uzbieram to stwierdze ze a) kupie obiektyw jakiś i lampe b) Dozbieram jeszcze wiecej i kupie 150 albo VR 'ke
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Miałem 105 bardzo fajne szkło. Mogę tylko polecić. Chyba tego szkła najbardziej żal mi było przy zmianie systemu.
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturherda Zobacz posta
    Miałem 105 bardzo fajne szkło. Mogę tylko polecić. Chyba tego szkła najbardziej żal mi było przy zmianie systemu.
    Chyba nie sigmy zalujesz? To jest najslabsze ze szkiel makro na rynku. Mialem. AF trafial, ale kontrast to ono przenosi slabo. Nie polecam.

Domyślnie

Nabyłem niedawno N 105 2.8 D nawet nie przypuszczałem, że będę miał tyle radości - polecam
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Chyba nie sigmy zalujesz? To jest najslabsze ze szkiel makro na rynku. Mialem. AF trafial, ale kontrast to ono przenosi slabo. Nie polecam.
    Chyba trafiłeś na kiepski egzemplarz, ja jestem z niego bardzo zadowolony... albo ja mam wyjątkowy
    D50; N18-70; N70-300 VR; N50 1,8; S105 2,8 macro; SB-800; SB-80DX; SB-24; Marumi DHG CPL; szkła M42;

Domyślnie

Mialem tamrona bawilem sie sigma znajomego, tamron glosniejszy i w porownaniu do sigmy sprawia wrazenie jakby sie mial w rekach rozpasc ale obrazek lepszy z tamrona.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Uzywalem sigmy 105 do ciasnego portretu, ostry ze blurowac trzeba, kawal dobrego szkla.
    Tamron gorzej zbudowany ale takze chwalony, trudny wybor.

Domyślnie

Mialem do czynienia z S105 w innym systemie i naprawde poza glosnoscia i wolnoscia AF (chociaz w makro to akurat nie potrzeba hipernapedu) nie ma sie do czego przyczepic
    A S150, a to juz inna historia.....

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów