Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 86 z 86

Domyślnie

podczas ostatniej wizyty w kraju wpadlo mi w lapki najlepsze piwo jakiekolwiek pilem... Ciechan Miodowy!
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Ciechanek tez dobry generalnie takie lokalne lub nie pasteryzowane piwa sa smakowe

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Bełchatów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    najlepsze piwo jakiekolwiek pilem... Ciechan Miodowy!
    Też tak myślałem długi czas. Potem poszedłem do Spiżu we Wrocławiu.. uhuuhuu.. Polecam każdemu
    Niestety Ciechan spadł na 3cie miejsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez di_ Zobacz posta
    Też tak myślałem długi czas. Potem poszedłem do Spiżu we Wrocławiu..

Spiż jest znany ze swojego pszenicznego, ja też lubię warzyć pszeniczne bo to przyjemne, lekkie, bardzo smaczne i gaszące pragnienie piwo,a poza tym nie wymaga długiego leżakowania w butelkach
    Najlepszy pszeniczniak to taki co nie jest starszy niż dwa miesiące, na co warto zwracać uwagę przy zakupie.
    Oczywiście sposób nalewania (nie tylko pszenicznego) piwa jest ważny i warto się zainteresować jak konkretny gatunek nalewać i do jakiej szklanki/kufla/pokala/kielicha...
    Z pszenicznych dostępnych ogólnie to polecam oczywiście franciszka, erdringery, ale i nasze, polskie ciechany i corneliusy (choć niektórzy narzekają na zbyt małą ilość banana w aromacie corneliusa, ale ja tam lubię)

Domyślnie

Jesli chodzi o piwo, to ja ostatnio jestem zafascynowany Lubuskim (browar Witnica) we wszelkich jego odmianach - zwykle, jasne miodowe i ciemne miodowe. Zdecydowanie polecam, szczegolnie to ostatnie.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

a ja polecam Borgo Cipresso - Chianti - bardzo przyjemne winko do kupienia w biedrowce za 13zl Co ciekawe rozlewane i butelkowane we wloszech.

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów