podczas ostatniej wizyty w kraju wpadlo mi w lapki najlepsze piwo jakiekolwiek pilem... Ciechan Miodowy!
Szukaj
podczas ostatniej wizyty w kraju wpadlo mi w lapki najlepsze piwo jakiekolwiek pilem... Ciechan Miodowy!
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Ciechanek tez dobrygeneralnie takie lokalne lub nie pasteryzowane piwa sa smakowe
![]()
Spiż jest znany ze swojego pszenicznego, ja też lubię warzyć pszeniczne bo to przyjemne, lekkie, bardzo smaczne i gaszące pragnienie piwo,a poza tym nie wymaga długiego leżakowania w butelkach
Najlepszy pszeniczniak to taki co nie jest starszy niż dwa miesiące, na co warto zwracać uwagę przy zakupie.
Oczywiście sposób nalewania (nie tylko pszenicznego) piwa jest ważny i warto się zainteresować jak konkretny gatunek nalewać i do jakiej szklanki/kufla/pokala/kielicha...
Z pszenicznych dostępnych ogólnie to polecam oczywiście franciszka, erdringery, ale i nasze, polskie ciechany i corneliusy (choć niektórzy narzekają na zbyt małą ilość banana w aromacie corneliusa, ale ja tam lubię)
Jesli chodzi o piwo, to ja ostatnio jestem zafascynowany Lubuskim (browar Witnica) we wszelkich jego odmianach - zwykle, jasne miodowe i ciemne miodowe. Zdecydowanie polecam, szczegolnie to ostatnie.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
a ja polecam Borgo Cipresso - Chianti - bardzo przyjemne winko do kupienia w biedrowce za 13zlCo ciekawe rozlewane i butelkowane we wloszech.
Skontaktuj się z nami