Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1321

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    hmm.. ciekaw jestem o ile mniej spektakularny efekt małej Go uzyskam na DX. Bo szkiełko fajne i ładnie by mi uzupełniało 17-55.
    Ciężko powiedzieć o ile rozmycie będzie mniejsze. To jest raczej niemierzalne. Nie mniej powinno być i tak jednym z lepszych na DX. Drugą rzeczą która będzie słabsza na dx jest ostrość. No chyba że będziesz podpinał pod puszkę z matrycą 6 Mpix.

Cytat Zamieszczone przez cinki23 Zobacz posta
    Masz możliwość porównania szybkości af z szkłami typu 85 1.8 85 1.4D lub np 80-200 2.8 ??
    Mam jeszcze 85/1.8 ale ciężko mi coś powiedzieć po godzinie używania sigmy. Testu żadnego nie robiłem. Nawet nie wiem jak taki test miałby wyglądać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 28-01-2011 o 14:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Mam jeszcze 85/1.8 ale ciężko mi coś powiedzieć po godzinie używania sigmy. Testu żadnego nie robiłem. Nawet nie wiem jak taki test miałby wyglądać.
    Wg mnie są potrzebne jakieś mega testy - ważniejsze dla mnie sa własne odczucia np. czy szkło z chęcią przeostrza przy niewielkim poruszeniu obiektu, lub czy jest potwierdzenie ostrości przy mierzeniu w obiekty o słabym kontrascie w trudnych warunkach oświetleniowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Też mam 85/1.8. Opisz jaki są Twoje wrażenia w porównaniu z tym Nikonem.
    Ciut mnie korci ta Sigma.
    Niby to 85mm 1.8 jest ok, ale jakość fotek przy 1.8-2.0 jest średnia.
    Czasem też rozmycia tła bywa wściekłe (tylko czasem).
    No i czasem brakuje mi 1.4-1.6
    Przyzwyczajony jestem do obiektywów 1.4

Domyślnie

mam mozliwosc kupna tej sigmy za granica za okolo 2k, mysle zeby kupic trzy i dwie sprzedac po powrocie do polski. Myslicie ze sie sprzedadza bez gwarancji na allegro z przyzwoitym zyskiem? a jesli tak to jaki bagnet bedzie bardziej chodliwy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Też mam 85/1.8. Opisz jaki są Twoje wrażenia w porównaniu z tym Nikonem.
    Sigma jest ostrzejsza od 85/1.8 jak i od 50/1.4G. Na pewno jest szybsza od 50/1.4G i na pewno nie wolniejsza od 85tki. Zdecydowanie lepiej sobie radzi przy śledzeniu. Źle być nie może bo na 1.4 udało się złapać mojego młodego

Z bliższa
    crop 100%

I z dalsza
    crop 100%

Uprawnienia umieszczania postów