Wyjazd sponton, jak i zdjęcia, Krótki pobyt, głównie Kopenhaga i okoliczne wioski.
Start promem z Rostock liniami Scandlines do Gedser. Zakup biletów na prom w Polandii 528PLN, zakup biletów w Danii tymi samymi liniami na trasie Gedser-Rostock 380PLN, czyli jak zwykle u nas drożej...
1. przepłynięcie trwało chyba coś koło 3 godzin, polecam zadekować się w restauracji na śniadanie ( 80pln 3 osoby i żarcie do woli )
2.
3.
4. to już Kopenhaga
5. W samo południe, 2527 rowerzystów zdążyło już przejechać tego dnia, a od początku roku do 26lipca prawie pół miliona.
6.
7. Typowe scenki na ulicach Kopenhagi, rozrywkowy naród, ale cóż social też jeden z najwyższych w EU.
8.
9. Mimów też pełno
10. Promenada - chyba najbardziej zaludnione miejsce w Kopenhadze. Piwo w knajpie bagatela 60PLN za 0,3L! Sporo przyjezdnych zaopatruje się w małych sklepikach w okolicy kupując puszkowe 6paki za już "tylko" 15PLN/puszka i konsumują je zasiadając wzdłuż kanału, co też i my poczyniliśmy![]()
11.
12. Pogoda mimo środka wakacji pozostawiała wiele do życzenia.
13.
14.
15. Wycieczka promem po kanałach Kopenhagi. Nie pamiętam ceny, ale warto.
Fajny kraj, niestety drogi, nawet dla zachodnich EU. Jest pewnie wiele więcej miejsc wartych zobaczenia ( np. Tivoli Park w Kopenhadze,w którym ostatecznie nie bylismy, dla dzieci moc atrakcji, dodatkowo podają tam podobno zaj...te żeberka ), jednak pogoda i czas nie pozwalały. Sorry za ilość zdjęć
Podsumowując pobyt - Byłem, zobaczyłem, uciekłemAha, nie mam pojęcia jak z zakwaterowaniem tam, spaliśmy u znajomych.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami