Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Dania - trochę fotek z letniego wyjazdu

Wyjazd sponton, jak i zdjęcia, Krótki pobyt, głównie Kopenhaga i okoliczne wioski.
    Start promem z Rostock liniami Scandlines do Gedser. Zakup biletów na prom w Polandii 528PLN, zakup biletów w Danii tymi samymi liniami na trasie Gedser-Rostock 380PLN, czyli jak zwykle u nas drożej...
    1. przepłynięcie trwało chyba coś koło 3 godzin, polecam zadekować się w restauracji na śniadanie ( 80pln 3 osoby i żarcie do woli )
    2.
    3.
    4. to już Kopenhaga
    5. W samo południe, 2527 rowerzystów zdążyło już przejechać tego dnia, a od początku roku do 26lipca prawie pół miliona.
    6.
    7. Typowe scenki na ulicach Kopenhagi, rozrywkowy naród, ale cóż social też jeden z najwyższych w EU.
    8.
    9. Mimów też pełno
    10. Promenada - chyba najbardziej zaludnione miejsce w Kopenhadze. Piwo w knajpie bagatela 60PLN za 0,3L! Sporo przyjezdnych zaopatruje się w małych sklepikach w okolicy kupując puszkowe 6paki za już "tylko" 15PLN/puszka i konsumują je zasiadając wzdłuż kanału, co też i my poczyniliśmy
    11.
    12. Pogoda mimo środka wakacji pozostawiała wiele do życzenia.
    13.
    14.
    15. Wycieczka promem po kanałach Kopenhagi. Nie pamiętam ceny, ale warto.

Fajny kraj, niestety drogi, nawet dla zachodnich EU. Jest pewnie wiele więcej miejsc wartych zobaczenia ( np. Tivoli Park w Kopenhadze,w którym ostatecznie nie bylismy, dla dzieci moc atrakcji, dodatkowo podają tam podobno zaj...te żeberka ), jednak pogoda i czas nie pozwalały. Sorry za ilość zdjęć
    Podsumowując pobyt - Byłem, zobaczyłem, uciekłem Aha, nie mam pojęcia jak z zakwaterowaniem tam, spaliśmy u znajomych.
    Ostatnio edytowane przez JK ; 31-01-2011 o 17:55 Powód: Zbyt dużo zdjęć

Domyślnie

Fajny reportaż. A Syrenka z Kopenhagi gdzie ?

Domyślnie

A stateczkiem po kanałach nie popłynęliście? Jak byłem w Kopenhadze parę lat temu, pamiętam że od chodzenia nogi w zadek wchodziły. Odpoczynkiem był za to rejs małym stateczkiem po kanałach i porcie. Zajefajna rzecz...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Fajnie się ogląda, fajne kadry, ale mam wrażenie że lokko przeostrzone a może to mój monitor?
    Jak Ci się Focus sprawuje? mój też jest w takim kolorze
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzesiu26 Zobacz posta
    Fajny reportaż. A Syrenka z Kopenhagi gdzie ?
    Syrenka była oblepiona jakimiś skośnookimi ludziami, dlatego jej nie mam

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    A stateczkiem po kanałach nie popłynęliście? Jak byłem w Kopenhadze parę lat temu, pamiętam że od chodzenia nogi w zadek wchodziły. Odpoczynkiem był za to rejs małym stateczkiem po kanałach i porcie. Zajefajna rzecz...
    Właśnie ten stateczek nas uratował, bo faktycznie nogi puchły jak cholera. Zdjęcia 12,15 i 16 są właśnie z rejsu.

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Fajnie się ogląda, fajne kadry, ale mam wrażenie że lokko przeostrzone a może to mój monitor?
    Jak Ci się Focus sprawuje? mój też jest w takim kolorze
    BW z kuniem - zdjęcie 14 - przewalone z ostrością na pewno, ale już nie miałem wczoraj siły zmieniać. Pozostałe chyba na granicy, ostrzyłem w ps, ale sns chyba jeszcze dodatkowo wyostrza i stąd ta ostrość.
    Fikus daje radę, Tdci 8 letnie, ale z pkt A do pkt B dojeżdża W tym roku musi Split jeszcze objechać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    Fikus daje radę, Tdci 8 letnie, ale z pkt A do pkt B dojeżdża W tym roku musi Split jeszcze objechać.
    Mój rok młodszy ale TDDi - znaczy wersja miejsko-emerycka ale z A do B też dojedzie
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

A Czarny Diament ustrzeliłeś i operę?
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Kolega nie doczytał, Ruppel napisał że pływał po kanałach , podał nawet cenę .
    Fajną fotograficzną pogodę miałeś i miło się z Tobą zwiedza Danię.

ps.
    Też mam wrażenie przeostrzenia .
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Hmm skad ja znam te miejsca?? Reportaż fajny.
    Co do ceny to mozna znaleźć na stronie canaltours.dk
    Zdjecie 13 14 to plac zamkowy Amalienborg, w ktorym mieszka królowa.
    D300s N18-200VRII N35/1.8 S8fish SB-900
    Pro Patria Semper

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Mój rok młodszy ale TDDi - znaczy wersja miejsko-emerycka ale z A do B też dojedzie
    TDDi są lepsze, poprzedniego miałem właśnie TDDi i żałuję że sprzedałem.

Cytat Zamieszczone przez rg2000 Zobacz posta
    A Czarny Diament ustrzeliłeś i operę?
    Nie ustrzeliłem, pod biblioteką jednak byłem, mżyło i nie robiłem zdjęć. Opera - piękna inwestycja, 1000 sal, fundator chyba właściel Maerska, jednak nie mam na zdjęciach.

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Kolega nie doczytał, Ruppel napisał że pływał po kanałach , podał nawet cenę .
    Fajną fotograficzną pogodę miałeś i miło się z Tobą zwiedza Danię.
    Dziekuję, oby częściej taka aura podczas wyjazdów.
    ps.
    Też mam wrażenie przeostrzenia .
    słusznie//
    Cytat Zamieszczone przez Pablope Zobacz posta
    Hmm skad ja znam te miejsca?? Reportaż fajny.
    Co do ceny to mozna znaleźć na stronie canaltours.dk
    Zdjecie 13 14 to plac zamkowy Amalienborg, w ktorym mieszka królowa.
    Dziękuję za wskazówkę

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów