Szukaj
mozna troche poczytac o wszystkich trzech 85kach (angielski)
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/967746
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
mógłbym prosić o jakieś normalne zdjęcia zamiast linków do zielono purpurowych tablic testowych?![]()
Naucz się czytać
Wczoraj wpadła w moje ręcePierwsze wrażenie bardzo pozytywne choć nie wiem czy to poprzednie wykończenie obiektywów sigmy nie było fajniejsze. To się zobaczy po jakimś czasie.
AF jest cichy i dość szybki. Na pewno jest szybszy od tego w nikorze 50/1.4G. Jednak tak samo jak w 50tce zdarzają mu sie przestoje i brak możliwości wyzwolenia migawki. To oczywiście dotyczy warunków ciemno domowych i biegającego dzieciaka. Na zewnątrz ostrzy bardzo ładnie i to zarówno na bliskie jak i dalekie odległości. Jeśli chodzi o samą ostrość to jestem bardzo zadowolony delikatnie mówiąc![]()
A teraz do meritum czyli do zdjęć. Pogoda jak widać nie rozpieszcza jednak coś tam z sampli da się wywnioskować. Zdjęcia tylko zmniejszone, bez wyostrzenia po zmniejszeniu. Przy wywoływaniu tylko kontrast, blacks, delikatnie clarity. Reszta ustawień z difolta. Dla jasności wszystkie na f/1.4.
cropy 100%
Loki, z jaką puszką były robione te zdjęcia?
x100s
hmm.. ciekaw jestem o ile mniej spektakularny efekt małej Go uzyskam na DX. Bo szkiełko fajne i ładnie by mi uzupełniało 17-55.
x100s
Skontaktuj się z nami