witam
Będę w Norwegii i pewnie w Szwecji od 11 lutego -nie orientujecie sie czy można w tym czasie coś takiego taniej łyknąć i ewentualnie gdzie?
Czy wszystkie nowe sigmy 85 nie maja już problemów z af?
Szukaj
witam
Będę w Norwegii i pewnie w Szwecji od 11 lutego -nie orientujecie sie czy można w tym czasie coś takiego taniej łyknąć i ewentualnie gdzie?
Czy wszystkie nowe sigmy 85 nie maja już problemów z af?
a pewnie, że potrafi - taki urok jasnych 85![]()
wiadro to mocno ekstremalny przypadek jest![]()
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Pierwsza sztuka jaką miałem to po analizie zdjeć (i opini jednego z fachowców na tym forum) miała lekiego BF, kolejne dwie sporo mydło na przysłonach 1,4-1,8 (w porównaniu do mojej 85 1,4D). Od 2,2 było już OK niemniej moja nikonowska 85 była naprawde ostra od pełnej dziury i może mam spaczony gust i zbyt duże oczekiwania choc z drugiej strony patrząc na obrazki które wrzucane sa w watek to uwazam że jednak są sztuki które od 1,4 mają bardzo dobry obrazek. Jak kupowałem to nie było możliwosci powybierać bo za kazdym razem była tylko 1 sztuka (za dwa dni znów pojawiała się jakas inna itd).
Tak czy inaczej chyba jeszcze raz przymierzę się do tego szkła bo - jak napisałem powyżej - widać że mogą być sztuki, których jakość mnie w pełni satysfakcjonuje
Z5II + N26 + N40 + N24-200 + V14; D600, D750 + T24-70 + N24-120 + N16 fish + N28 + N50 + N85; SB + YN
Nie wiem, czy było, czy nie - w ramach ciekawostki:
Nikkor 85/1.4 D vs Sigma 85/1.4 HSM Battle of the Bokeh
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Było - straszna klapa.
Już się ucieszyłem, że coś nowego, a tu niestety...
ja tam ich programy lubię, ale testem, to tego nazwać nie można![]()
Skontaktuj się z nami