Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Sewris Metz-a

Domyślnie

Witam.
    Nieco odkopie wątek.
    Mam pewnien problem, ponieważ kupiłem Metza 50 AF-1 no i po 6 dniach się popsuła.
    Chcę odesłać właśnie do FOTO-TECHNIKI, tylko... No właśnie podobno ciekawe przypadki z tym serwisem są. I teraz pytanie.
    Czy wystosować odpowiednie pismo jaki to jestem zawiedziony, że potrzebne jest do pracy itp., że pracuje tu i tu z własnoręcznym podpisem w "języku prawniczym"?
    Czy po prostu zdać się na łaskę FT?
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Zawsze powiadali, że zaczynać grzecznie, na pyskówki przyjdzie czas
    Ja nie miałem problemów. Naprawa trwała niecałe 3 tygodnie z przesyłkami w obie strony + wymiana emilków co do ceny itp.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SilkEPPI Zobacz posta
    Mam pewnien problem, ponieważ kupiłem Metza 50 AF-1 no i po 6 dniach się popsuła.
    Chcę odesłać właśnie do FOTO-TECHNIKI, tylko... No właśnie podobno ciekawe przypadki z tym serwisem są. I teraz pytanie.
    A może zwrot do sprzedawcy ?? (niezgodność towaru z umową)
    Sklep powinien wymienić na inny egzemplarz.
    Co prawda w Polsce wciąż sporo sklepów uważa, że ich rola się kończy gdy wcisną klientowi towar.

Domyślnie

Na tych papierkach jest napisane, iż wszelkie wątpliwości, gwarancje itp to do FOTO-TECHNIKA.
    Czyli najwidoczniej chcą pozostawić użeranie się z FT klientowi.
    Dziś nadałem paczkę z lampą, a w niej wydrukowany bardzo "przemiły list" o tym jak to ja się zawiodłem na renomie metza i liczę, że ich profesjonalizm mnie nie zawiedzie + podpis ręczny i tak dalej...
    Jeżeli panowie będą mieli problemy z wykonaniem tego, to pojedziemy po największej linii oporu czyli rzeczoznawca na ich koszt oraz wniosek do pewnego urzędu. Chyb, że problemów nie będzie.

No ale lampa 6 dni, trzy wyjścia i popsuła się to jest jakaś żenada.
    Ostatnio edytowane przez Hubert Adamczyk ; 07-01-2011 o 09:34
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Bo to wszystko przez tą metalową stopkę ... jak były plastiki było gites A poważnie współczuję ...Ja tak miałem z SB600.. serwis,serwis, serwis... KOSZ. I od tego czasu Metze..więc jak masz pecha to i w drewnianym kościele...cegła może czyhać..
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Na tych papierkach jest napisane, iż wszelkie wątpliwości, gwarancje itp to do FOTO-TECHNIKA.
    Dziś nadałem paczkę z lampą, a w niej wydrukowany bardzo "przemiły list" o tym jak to ja się zawiodłem na renomie metza i liczę, że ich profesjonalizm mnie nie zawiedzie + podpis ręczny i tak dalej...
    Jeżeli panowie będą mieli problemy z wykonaniem tego, to pojedziemy po największej linii oporu czyli rzeczoznawca na ich koszt oraz wniosek do pewnego urzędu. Chyb, że problemów nie będzie.

Daj znać jak to się skończyło

Domyślnie

Zgadzam sie. Mam Metza 54 Mz4 juz ladnych kilka lat i wczesniej z nikonem D100 uzywalem i bylo OK. Bardzo bylem zadowlony. Kilka miesiecy temu kupilem nikona D700 i od razu nowoa stopkke do Metza. Ale cos nie tak. Bardzo szybko przestaje blyskac na swiezych bateriach czy akumlatorach. Nie wiem co sie dzieje. Doslownie moze 20-30 zdjec na swiezym komlecie a potem laduje sie do blysku i ze 2minuty
    Szymon Walenta

D100 + N17-55 2.8 + MB-D100 + Metz 54MZ-4i

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez walenta79 Zobacz posta
    Zgadzam sie. Mam Metza 54 Mz4 juz ladnych kilka lat i wczesniej z nikonem D100 uzywalem i bylo OK. Bardzo bylem zadowlony. Kilka miesiecy temu kupilem nikona D700 i od razu nowoa stopkke do Metza. Ale cos nie tak. Bardzo szybko przestaje blyskac na swiezych bateriach czy akumlatorach. Nie wiem co sie dzieje. Doslownie moze 20-30 zdjec na swiezym komlecie a potem laduje sie do blysku i ze 2minuty
    Ja po podobnych zakupach używki miałem fałszywe błyski. Zdjęcie stopki, wata ze spirytusem na obu stronach. U mnie pomogło, ani jednego teraz.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Koledze Foto Technika 1,5 roku temu odmówiła naprawy gwarancyjnej, gdyż zakupu swojej lampy dokonał na terenie USA. Napisałem maila do centrali (z pomocą znajomej która biegle włada językiem naszych sąsiadów) z prośbą o ustosunkowanie się do zaistniałej sytuacji. Dostałem odpowiedź, że w zasadzie powinienem lampę naprawiać w serwisie na terenie USA, ale w trosce o dobre imię marki proponują naprawę w serwisie centrali. Kolega skorzystał z propozycji. Kosztowało go to tylko przesyłkę do Niemiec, powrotna była na koszt serwisu.

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Czyli jednak się da, szkoda tylko że nie u nas...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów