Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Sewris Metz-a

Domyślnie Sewris Metz-a

Kupiłem lampę 54mz-4i w marcu tego roku. Palnik przepalił mi się w październiku 2006 roku. Firma Foto-technika niechce uznać gwarancji. Koszt naprawy prawie 240 zł. Uszkodził się jeszcze układ wyzwalanie, który najprawdopodobnie uszkodził palnik. Układ wyzwalanie łaskawie mi wymienili.A zapalnik chcą kasę Zacytyję Wam pkt. 3 gwarancji "Gwarancją nie są objęte takie elementy jak: żarówki, palnik, baterie, akumulatory, bezpiecznik oraz inne elementy, na zużycie których bezpośredni wpływ ma użytkownik" W Nikonie jest inaczej tam najpierw sprawdzają, dlaczego się popsuł. A Metz idzie na łatwiznę. Ja już żałuję zakupu i chciałbym przestrzec wszystkich , którzy zastanawiają się nad wyborem lampy. Trzeba było brać Sabinkę. Przestrzegam Wszystkich przed zakupem . Wszystko jest fajnie kiedyi się nie psuje.

Domyślnie

kurcze... fajny ten pkt. 3. W sumie to na wszystko w lampie ma wpływ uzytkownik. troche to kiepska dla mnie wiadomość, bo całkiem poważnie zastanawiałem sie nad zakupem Metz-a.
    może są jacyś inny uzytkownicy którzy mieli już styczność z serwisem błyskotek tej firmy?
    same klamoty...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Puławy/Wawa

Domyślnie

Ja miałem styczność. Poleciała mi płyta główna. W serwisie sprawdzili i zadecydowałem, że nie chcę naprawiać. Odesłali mi i zapłaciłem tylko koszt przesyłki. Co do gwarancji na palnik to niestety po części mają rację. Wskutek nadmiernej czy niewłaściwej eksploatacji można go przecież uszkodzić a serwis nie bardzo będzie w stanie wykazać, że doszło do tego z twojej winy. A jak z sabinkami? Ma gwarancję pod ręką?

Co do uszkodzenia palnika to można pokusić się o poszukanie lampy z walniętą elektroniką. Ja swoją 54-MZ3 z uszkodzoną płytą główną sprzedałem swego czasu za 100 zł (palnik był dobry).

Domyślnie

No to może serwis określi, że można zrobic lampą 1500 zdjęć a potem niech klient sie martwi czy wytrzyma więcej i płaci za wszystko

Domyślnie

Jakis czas temu pisałem o fatalnym serwisie lamp Metza w Polsce (w Germanii jest zupelnie innaczej - nie ma najmniejszych problemow z naprawami gwarancyjnymi tych lamp) i ich awaryjności, ale niestety sporo forumowiczow potraktowało moje posty jako bezpodstawny atak na firmę FT i jej "przedstawiciela handlowego" na allegro.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Może jednak przez częstrze pisanie ileś osób uniknie kłopotów z tymi lampami. Serwis jest na poziomie fatalnym. Duży może więcej.

Domyślnie

Ale po pewnym czasie co niektórzy zaczna Cię uważać za marudę i pieniacza.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

myślisz, że serwis nikona ma lepszą opinię?...poczytaj na forum
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amplus Zobacz posta
    Kupiłem lampę 54mz-4i w marcu tego roku. Palnik przepalił mi się w październiku 2006 roku. Firma Foto-technika niechce uznać gwarancji. Koszt naprawy prawie 240 zł. Uszkodził się jeszcze układ wyzwalanie, który najprawdopodobnie uszkodził palnik. Układ wyzwalanie łaskawie mi wymienili.A zapalnik chcą kasę Zacytyję Wam pkt. 3 gwarancji "Gwarancją nie są objęte takie elementy jak: żarówki, palnik, baterie, akumulatory, bezpiecznik oraz inne elementy, na zużycie których bezpośredni wpływ ma użytkownik" W Nikonie jest inaczej tam najpierw sprawdzają, dlaczego się popsuł. A Metz idzie na łatwiznę. Ja już żałuję zakupu i chciałbym przestrzec wszystkich , którzy zastanawiają się nad wyborem lampy. Trzeba było brać Sabinkę. Przestrzegam Wszystkich przed zakupem . Wszystko jest fajnie kiedyi się nie psuje.
    W Sabinkach też pada układ inicjujący zapłon palnika. Dlatego w instrukcji jest napisane, że po serii szybko nastepujących po sobie błysków lampa powinna ostygnąć przez kilkanaście minut.

Domyślnie

Jeżeli chodzi o serwis Nikona. To w tym wypadku orientowałem się jak to wygląda. Przynajmniej nie ma zastrzeżenia w gwarancji, tylko sprawdzają co było przyczyną awarii

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów