Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    I to co ja chciałbym powiedzieć, to właśnie to, że mi osobiście od samego początku zasmakowała Caol Ila, a ostatnio zakupiłem Ardbeg też z regionu Islay i powiem, że jak dla mnie obydwie smakują bardzo podobnie, ale ze wszystkich jakie próbowałem te dwie na razie są najlepsze.
    Coal Ila jest leciutka i smaczna, ale jak chcesz zobaczyć czym może zaskoczyć Islay to zakup sobie Laphroiga Ja bardzo polecam Finlaggana, za bardzo fajnie wyczuwalne aromaty wędzonki Prawdziwym hitem okazał się też Bowmore ale nie jakiś podstawowy tylko jakoś double peated czy jakoś tak... z taką etykietką w tonacji czerwonej - niestety ponoć już nie produkowany...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Jeśli mówimy o Whiskey to z czystym sumieniem polecam irlandzką Tullamore Dew. Delikatny w smaku i w miarę budżetowy trunek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Przepraszam, jesli chcez mojej wypowiedzi na temat alkoholu to prosze bardzo:

Jestem piwoszem, uwielbiam ten trunek i moge pic go codziennie... w umiarze oczywiscie. Osobiscie najlepszym piwem dla mnie jest Pilsner Urquel (niezaleznie gdzie rozlewany, smak jest bardzo BARDZO podobny) no i co najfajniejsze ma bardzo mala zawartosc alkoholu bo tylko (az) 4.4% wagi.
    Ja piwoszem nie jestem, więc na ten temat dużo nie pogadam. Generalnie lubię piwa ciemne i pszeniczne. Guiness z puszki jest dobry. Ciechan smakuje mi każdy. No i piwka wyrabiane w Bierhalle też są super.

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    Coal Ila jest leciutka i smaczna, ale jak chcesz zobaczyć czym może zaskoczyć Islay to zakup sobie Laphroiga Ja bardzo polecam Finlaggana, za bardzo fajnie wyczuwalne aromaty wędzonki Prawdziwym hitem okazał się też Bowmore ale nie jakiś podstawowy tylko jakoś double peated czy jakoś tak... z taką etykietką w tonacji czerwonej - niestety ponoć już nie produkowany...
    O Laphrogu już myślałem, ale się go boję :P Generalnie odkąd posmakowałem Caol Ila i poczęstowałem znajomych to barek poszerza się o butelki z Islay, więc pewnie, któreś z powyższych będzie następne. Najgorzej mam dylemat czy ponownie kupić te co się kończą czy próbować nowe.

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Jeśli mówimy o Whiskey to z czystym sumieniem polecam irlandzką Tullamore Dew. Delikatny w smaku i w miarę budżetowy trunek.
    Ja w whiskey nie gustuję, ale Tullamore Dew piłem i faktycznie jak na taki produkt to jest niezła. Z whiskey to teraz poluję na Jack'a Danielsa zielonego i Single Barrel, ale zanim to nastąpi mam jeszcze trochę Scotch Whisky do zdegustowania.

Domyślnie

zamawiając Glenfiddich'a 15 YO barman bez mojej wiedzy wrzucił lód
    Z tego wynika, że to barman zamawiał. I wrzucił.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Z tego wynika, że to barman zamawiał. I wrzucił.
    Masz rację. A ja głupi myślałem, że to ja zamawiam. Następnym razem będę bardziej uważał w barze i na forum :P

EDIT: Małe sprostowanie.
    Kiedyś zamówiłem w barze Glenfiddich'a 15 YO. Trochę się zdziwiłem jak ujrzałem, że barman do mojego zamówionego trunku dodał lód.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 24-01-2011 o 17:43

Domyślnie

No to napiszę to poprawnie (w miarę), przy użyciu Twoich wyrazów:
    "Za to zamawiając Glenfiddich'a 15 YO spotkałem się z tym, że barman bez mojej wiedzy wrzucił lód do szklanki."

Na zdrowie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

cóż... ja na piwach się też zbytnio nie znam, ale był tu kiedyś taki wątek, który sprowokował mnie do szukania swoich ulubionych piw

Chimay Czerwony - mocno schłodzona butelka tego trunku starczyła mi na 2 godziny relaksu wieczorem przy dobrym filmie. Z początku słone i w ogóle jakieś takie beznadziejne... natomiast gdy już nauczyłem się w które partie języka sobie rozlewać, piwo zaczynało uzyskiwać smak idealnie dopasowany do moich potrzeb. Całkiem możliwe, że tylko mi się wydawało, jednakże wrażenie pozostaje

A tak poza tym to uwielbiam Ukraińskie piwka - wszystkie Obołonie i Czernihowskie Białe.
    A z Polskich... Grand Imperial Porter, Perła (budżetowo) oraz jak się nawale już srogo to Trixxy z biedrony

A co do whiskey - po czerwonym johnym mam takie wrażenie, że to perfumy są w porównaniu do przeciętnego chociażby Bourbona.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Według mnie takie wpisy są niepotrzebne. Jeśli ktoś nie siedzi w temacie, a alkohol (tu pytanie było konkretnie o whisky) używa tylko po to aby się upić, to po co się wypowiada? W takim temacie też można dużo i kulturalnie porozmawiać. Wymienić swoje doświadczenia, polecić coś komuś, czy nawet pogadać o sposobie wytwarzania.
    Nie rozumiem tego typu wpisów, bo jeśli ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia w zadanym temacie to po co się udziela.
    No ja jakos nie widze pytanie konkretnie o whisky ( watek alkoholowy) ale jezeli juz chodzi o ten trunek to ja najbardziej lubie bourbony. Four Roses przypadlo mi do gustu. A jezeli chodzi o reszte alkoholi to przede wszystkim piwo. W Krakowie mam 2 takie miesca gdzie w karcie jest ponad 30 gatunków zlotego trunku. Od poziomkowych i tuskawkowych przez miodowe po pszeniczne i portery. Lubie wieczorem usiasc posluchac muzyki i posmakowac roznych piw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    No ja jakos nie widze pytanie konkretnie o whisky ( watek alkoholowy) ale jezeli juz chodzi o ten trunek to ja najbardziej lubie bourbony. Four Roses przypadlo mi do gustu. A jezeli chodzi o reszte alkoholi to przede wszystkim piwo. W Krakowie mam 2 takie miesca gdzie w karcie jest ponad 30 gatunków zlotego trunku. Od poziomkowych i tuskawkowych przez miodowe po pszeniczne i portery. Lubie wieczorem usiasc posluchac muzyki i posmakowac roznych piw.
    Nadawanie tematów wątkom to temat na osobny wątek. Wiele razy ktoś chce być śmieszny i później powstają po kilka razy takie same wątki. (np. żaćma - wątek o zaćmieniu słońca - był wcześniej niż ten nazwany poprawnie, ale np. ja na niego nie trafiłem, bo po co mam wchodzić w wątek o chorobie oczu podejrzewając, że znajdę tam temat o słońcu). W pierwszym poście wyraźnie jest napisane, że autor szuka wątku o whisky. W sumie nie wiadomo czy autor chce porozmawiać o alkoholu czy whisky. Nie ważne, za bardzo się rozpisałem offtopowo.

Ja też lubię smakować różne rodzaje piwa, ale tylko na zasadzie, że nie piłem i chcę spróbować. Dlatego też, nie nazywam siebie smakoszem, bo nie szukam w tym niczego innego niż odpowiedzi, że mi smakuje lubi nie Generalnie często smakują mi bardzo lokalne piwa także te knajpiane, sprzedawane tylko w lokalu gdzie je produkują. Jak już pisałem, piwo z Bierhalle mi smakuje bardzo, ale nie mam pojęcia czy jest gdzieś indziej niż w Warszawie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    A co do whiskey - po czerwonym johnym mam takie wrażenie, że to perfumy są w porównaniu do przeciętnego chociażby Bourbona.
    Red label, to najgorszy Johnny, spróbuj kiedyś coś lepszego.. choćby Black Label, na pewno poczujesz różnice
    Ja z whiskey, to na razie głownie Jack Daniels i Johnny Walker, ale to od czasu do czasu, bo jak dla studenta to jednak drogie trunki są...

Z piwa to najbardziej Lech i Dębowe mocne mi smakuje.

Jeśli chodzi o wódkę, to oczywiście najlepsza jak dla mnie jest Finlandia A budżetowo to Krupnik albo De Lux.

pozdro

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów