Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: dwa czy jeden ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Mam N18-200VR prawie od początku ( teraz już drugiego ). Zabieram go wszędzie i jestem bardzo zadowolony. Przerabiałem różne kombinacje ( co widać do dziś w mojej stopce ), ale z tego szkła nie zrezygnuję. Bardzo uniwersalne i o niezłej jakości optycznej. Rozciąga się przy noszeniu, ale to taki "błąd w urodzie" .
    Trafna wypowiedz, widac ze szklo jest w dobrych rekach, mam juz uczulenie na takie tematy jak to ze np. kitem nie da sie robic zdjec czy tez D80 czy D200 to juz niemozliwe do zrobienia pozadnego zdjecia puszki
    Mam ten obiektyw od paru lat, polecam wkrecic w pierscien nitke i nie bedzie sie rozciagal, przetestowane, nic sie zlego nie dzieje.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Trafna wypowiedz, widac ze szklo jest w dobrych rekach, mam juz uczulenie na takie tematy jak to ze np. kitem nie da sie robic zdjec czy tez D80 czy D200 to juz niemozliwe do zrobienia pozadnego zdjecia puszki
    Mam ten obiektyw od paru lat, polecam wkrecic w pierscien nitke i nie bedzie sie rozciagal, przetestowane, nic sie zlego nie dzieje.
    a ja przy swoim 18-200 mam cosik takiego jak "blokadę obiektywu" nie wiem jak fachowo się to nazywa. obiektyw się w żaden sposób nie rozłazi

Domyślnie

pokora - Masz nowszą wersję tego szkła stąd obecność blokady.
    D750, D300s, D80, N 18-200 VR, T 12-24/4, T 17-50/2,8, N 35/1,8, N 50/1,8D, T 90/2,8, N 70-300VR, N 24 - 70/2,8, DRF-14, SB-800 i masa starych manuali M42.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    ... polecam wkrecic w pierscien nitke i nie bedzie sie rozciagal, przetestowane, nic sie zlego nie dzieje.
    Tak coś bliżej, bo nie do końca kumam ( pomiędzy pierścień, a obudowę? nawinąć, czy wepchnąć? ). Wiem, że może zabrzmieć głupio, ale na prawdę nie mogę sobie wyobrazić. Gruba musi być ta nitka. Ile jej użyć?
    Z góry dzięki za wyjaśnienie ( i proszę nie nabijaj się publicznie ).

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów