No właśnie ... warto dopłacać te 100PLN ?
Szukaj
No właśnie ... warto dopłacać te 100PLN ?
tak.
nie.
odpowiedź masz równie precyzyjną co pytanie.
masz jakieś oczekiwania co do lampy czy po prostu chcesz stówkę zaoszczędzić ?
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
@przem426
Hmm ... głównie będę jej używał na body ale chciałbym też móc ja zdalnie odpalać. I jeden i drugi model można ... szkoda mi kasy na lampę Nikona i dlatego zainteresowałem się tą ... za tą kasę i jak na moje potrzeby to nic lepszego nie dostanę. Pytanie tylko czy mam jeszcze tą 100 zaoszczędzić ... ot co
@adolfik9501
Thx ...![]()
Ostatnio edytowane przez sierako ; 05-01-2011 o 18:17
ppablo12345 napisz proszę jak lampa sprawdza się w CLS. Chcę kupić kolejna lampę (może nawet dwie), najlepiej w cenie do 500 zeta.
Także jestem zainteresowany odpowiedzia jaka lampke do cls dokupic - tak zeby współgrała z sb900
D700 i kilka szkiełek
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
CLS to super sprawa, nawet jak nie planuje się tego używać, to po zobaczeniu efektów człowiek zmienia zdanie.To daje naprawdę spore możliwości modelowania światłem, nawet mając tylko jedną lampkę. To wciąga
![]()
to be a rock and not to roll
W skrócie wygląda to tak:
W pełni współpracujące:
SB600/700/800/900/R200
M48AF1/M50AF1/M58AF1/2
Prawie w pełni współpracujące: brak zdalnego AutoFP:
Sigmy 5x0 Super/6x0 Super (chyba że w 6x0 poprawili).
Di866Pro.
Ograniczona współpraca:
Di622 II - 1 kanał, 1 grupa, brak AutoFP
M44AF1 Digital - 4 kanały, 1 grupa, brak AutoFP
Przy wyzwalaniu z czasem dłuższym lub równym czasowi synchronizacji migawki z lampą błyskową (zależnie od modelu aparatu 1/200, 1/250) wszystkie lampy będą działać ok (nie potrzeba AutoFP). Pozostaje tylko kwestia grup i kanałów, przy Di622 II i M44AF1D jesteśmy skazania na korzystanie z oryginalnie przypisanych przez producenta. Na co dzień nie jest to żadne utrudnienie.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Skontaktuj się z nami