Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Dla zobrazowania jak moga wygladać "oficjalne" sample:

http://www2.olympus.pl/consumer/7116.htm

W realu tak pięknie już nie jest.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Jak nie. Jeszcze piekniej bo prawdziwie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Na zdjeciu z panną młodą widać możliwości matrycy w kwestii rozpiętości tonalnej.
    Gdzie Ty widziales tam takie zdjecie?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Gdzie Ty widziales tam takie zdjecie?
    To: http://www.sigma-sd14.com/sample-pho...d14-sn-003.jpg

Bardzo ładne, szczegółowe cienie.
    No może i sprytnie pokazane, bo głebszych czerni tam nie ma.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 17-02-2007 o 02:43
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

Domyślnie

Aaaa... myslalem, ze jakas portretowke gdzies wykopales...

Bardzo ładne, szczegółowe cienie.
    No może i sprytnie pokazane, bo głebszych czerni tam nie ma.
    Stawiam raczej na fuksa ze swiatlem i minimalna obrobke...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak na ipg wprost z aparatu to coś pięknego, toż to 5D przy tym to popizdułka... Ostrość obrazu jest jebitna, interpolować to można że ho ho. Aż strach pomyśleć jak by można było do tego 12-24 podpiąć…, skoro z tymi sigmami tak tańczy…
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie

Co do sampli to różnie bywa... Ja po premierze D200 dostałem od NP folder, w którym była fota z tego aparatu naświetlona na labie Frontier. Jak ją zobaczyłem, to załamałem się i nawet nie próbowałem myśleć o nim jako o aparacie dla siebie. Dopiero po obejrzeniu fotek na tym forum zdecydowałem się na zakup. Wniosek - powinni Wam, czyli Nam, forumowiczom dawać beta wersje aparatów do testowania w zamian za wykorzystanie tych zdjęć w swoich materiałach promocyjnych Jeśli zgodzą się na ten pomysł, to pamiętajcie, że już stoję w kolejce

Domyślnie

Ja się tylko zastanawiam czemu oni nie zrobią tego aparatu z mocowaniami C i N. Być może jest to zbyt trudne bez znajomości pełnej specyfikacji bagnetu ale skoro obiektywy mogą ?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Odpowiedź jest prosta - Sigma nie chciała tracić dochodów ze sprzedaży obiektywów. Na pewno potrafi zrobić korpus ze stosownym mocowaniem - vide Kodak DCS Pro/c zrobiony na korpusie SD10 z bagnetem EF.

Domyślnie

Ciekawe, co bardziej się opłaca. Raczej sprzedaż obiektywów.
    Do jednego body trzeba kupić minimum 3 szkła.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów