Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 96

Domyślnie

jak strach o szkło (rozumiem że teren) zabieraj tamrona, szkło dużo tańsze a optycznie dobre i kosztuje tyle ile chcesz dać za wypaśny polar, ja ostatnio sam się zastanawiam czy nie kupię ponownie N18-55 lekki, tani i nie szkoda jak przywalę o skałę w górach, nie wiem gdzie chcesz biegać z N 17-55 ale jak chcesz polar to na pewno teren - ja tego szkła (cena) nawet na rower bym nie zabrał no ale mnie po prostu nie stać
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Raz ze Tamron idzie do sprzedania, a dwa nie po to kupilem 17-55 zeby go nie uzywac, albo uzywac czegos co jest gorsze, jak moge uzyc lepszego
    Wiadomo ze drogie itp, ale znowu bez przesady zeby lezal w domu, bo cos mu sie ma stac hehe.. Obiektyw sluzy do robienia zdjec.
    FX

Domyślnie

kemyr dobrze prawisz, a do tego 17-55 to pancerne szkło, więc bez obawy.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

zakupiłem właśnie do 17-55 (77mm) polar Marumi Super DHG. Mam odniesienie do Hoyi HMC której czyszczenie to była mordęga, dramatyczne szkiełko, co prawda tańsze nieco. Marumi po HOYA powala jakością wykonania, czyszczenie (pobrudziłem już specjalnie żeby sprawdzić) to bajka. Jeśli ktoś nie chce wydawać 5 czy 8 setek na kawałeczek szkła - to pod względem użytkowania polecam Marumi. Co do jakości to niestety, szaro i mgliście za oknem, zła pora na testy.
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cervandes Zobacz posta
    .... Jeśli ktoś nie chce wydawać 5 czy 8 setek na kawałeczek szkła - to pod względem użytkowania polecam Marumi.....
    Ale B+W (albo Heliopana) nie próbowałeś ?

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Mam dylemat odnośnie polara do N24-70 . Zamówiłem sobie dwa:
    http://www.euro.com.pl/filtry-do-obi...6-026598.bhtml
    http://www.euro.com.pl/filtry-do-obi...l-c-77mm.bhtml
    a w sklepie muszę podjąć decyzje który kupię. Różnica w cenie nie gra roli chodzi tylko o jakość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juggler Zobacz posta
    Różnica w cenie nie gra roli chodzi tylko o jakość.
    Zdefiniuj jakość. Na czym ci najbardziej zależy? Cena przy odsprzedaży, budowa, siła polaryzacji (duża siła może być wadą), zafarby, czyszczenie?

Topowe filtry B+W to te w formule optycznej Kassemann oznaczane przez producenta "KSM"
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cena przy odsprzedaży mnie nie interesuje, chodzi o czyszczenie ( mam uv marumi i wiem że się dobrze czyści), i samą
    polaryzację czy w tym samych warunkach mogę spodziewać lepszych efektów z marumi czy B+W. Na wersję KSM nie mam aktualnie kasy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juggler Zobacz posta
    Na wersję KSM nie mam aktualnie kasy.
    W takim razie, moja rada - kup Marumi. To doskonałe filtry. Solidna budowa, łatwe czyszczenie, bardzo dobra polaryzacja.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Dzięki za pomoc .

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów