Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vanitari Zobacz posta
    Wszytko bardzo fajnie tylko.. no właśnie mailem swojego czasu Nokie 6210 Navigator 2letnia licencja na mapy i udało się jej połączyć z satelitą całe 4 razy z czego w dwóch przypadkach po chwili straciła sygnał i tyle było z nawigowania. Teraz mam HTC z auto-mapą i nie ma żadnych problemów
    Mam E52 i nie mam żadnych problemów ze złapaniem sygnału (włączone A-GPS) choć wierzę że na niektórych telefonach mogą być problemy. Sam zresztą traktuję to oprogramowanie jako wersję beta (i nawet Nokia tak je oznacza). Jednak dla kogoś posiadającego odpowiedni telefon jest to dosyć ciekawa alternatywa całkowicie za darmo. Więc warto choćby nawet przetestować tą nawigację. Jedyna inwestycja to zakup karty pamięci do telefonu jeśli ktoś takowej nie posiada.
    Ja osobiście stwierdziłem że przy moim profilu użytkowania nawigacji (wyjazd w nieznane miejce kilka razy do roku) w zupełności wystarczy mi takie rozwiązanie.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Ja mam Garmin nuvi765 jakoś się z nim jeszcze gryzę bo kilka razy się zgubił. Kupiłem go ze względu na markę i tu się nie zawiodłem. Poprzedni, nuvi760 padł szybko (ekran) po tyg. w serwisie, miałem nowiutki i o półkę wyższy model
    ff

Domyślnie

http://www.miplo.pl/articles/?art=85
    Może zrobić zbiorczy wątek o navi jak telefony czy samochody ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rb_zg Zobacz posta
    Mam E52 i nie mam żadnych problemów ze złapaniem sygnału (włączone A-GPS) choć wierzę że na niektórych telefonach mogą być problemy. Sam zresztą traktuję to oprogramowanie jako wersję beta (i nawet Nokia tak je oznacza). Jednak dla kogoś posiadającego odpowiedni telefon jest to dosyć ciekawa alternatywa całkowicie za darmo. Więc warto choćby nawet przetestować tą nawigację. Jedyna inwestycja to zakup karty pamięci do telefonu jeśli ktoś takowej nie posiada.
    Ja osobiście stwierdziłem że przy moim profilu użytkowania nawigacji (wyjazd w nieznane miejce kilka razy do roku) w zupełności wystarczy mi takie rozwiązanie.
    Używam i powiem tak - szału nie ma, ale na kilka wyjazdów wystarczy. Może raczej po to, żeby określić gdzie się właściwie znajdujemy , gdy zapomnimy patrzeć na mapę.
    E52 potrafi prowadzić do oczywistego celu bocznymi drogami, nie zmienia tras jeśli już się zjedzie na inną (może trzeba bardziej pogrzebać w ustawieniach).
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Od kiedy zapoznałem się z serwisem MIO innej nawigacji nie chcę. Razem z przesyłką naprawa zajęła 5 dni roboczych. Do tego wymienili mi baterię, która była po gwarancji (6m-cy)
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    E52 potrafi prowadzić do oczywistego celu bocznymi drogami, nie zmienia tras jeśli już się zjedzie na inną (może trzeba bardziej pogrzebać w ustawieniach).
    U mnie mapa w E52 (darmowe OVI ściągnięte w styczniu) przy każdym zjeździe oblicza trasę na nowo, więc może musisz zastosować nowsze oprogramowanie? Ale co do drugiej opinii, gdy testowałem nawigację pokonując trasę dom-praca-sklep, którą znam razem z objazdami i skrótami, komunikat "ponowne obliczanie trasy" słyszałem praktycznie przy każdym zakręcie - trasa proponowana była bardzo nieżyciowa.

EDIT - właśnie się zorientowałem, że odpisujemy na posty sprzed roku

Oszczędny w słowach Awatar kamilkamien
    Miasto
    Kamień Krajeński

Domyślnie

A ja preferuje modele wszelakie Larka... Może za wiele bajerów w środku nie posiadają ale wszystko co podstawowe i standardowe jest... Jest odtwarzacz filmów, jakiś muzyczny plejerek też jest. Osobny programik do przeglądania książek... No powiem tak, mnie wystarczy... Pracuje w sklepie, takim sieciowym jak setki w naszym kraju i ostatnimi czasy bardzo wielkim zainteresowaniem cieszy się Lark. Nie otrzymujemy tez jakichkolwiek gwarancyjnych zwrotów i tego typu rzeczy... (inaczej ma się to do MIO) Sam jestem zwolennikiem Larka bo aby dograć mapkę nie trzeba go odblokowywać a cała filozofia ogranicza się do zdefiniowania ścieżki gdzie znajduje się instalka mapy. Nie jestem tez tym samym przedstawicielem handlowym Lark Freebird a jak wspomniałem wcześniej, pracuje w sklepie i mam dostęp do wszystkich platform. Sam kiedyś szukałem pomocy tu w Cafe jak wsadzić owe mapy do nawigacji i mówię wam, jak przedmówcy pisali 5 minut zajmuje cała robota związana z wgraniem mapy...
    Oceniając zaś same mapy, jest wilka rozbieżność jeśli chodzi o konkretne platformy i softy... Różni użytkownicy, różne wymagania i różne potrzeby. Jednemu wystarczy TeleAtlas albo MapaMap wgrywana na standardzie a inny nie zadowoli się najnowszą Automapą, Garminem, Tomtomem itp... Problem odejdzie po odblokowaniu urządzenia na które finalnie idzie zainstalować wszystkie mapy za jednym razem i cieszyć się jednocześnie ze wszystkich dostępnych softów nawigacyjnych.
    Pierdoły z żółtymi oznaczeniami i jakieś tam światło studyjne...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów