Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 142

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    zadam banalne pytanie, ale chcę się upewnić:
    Y560 ma stopkę uniwersalną i nie trzeba szukać dedykowanego modelu do Nikona, Canona itp- jedna stopka do wszystkiego, bo nie ma pomiaru itp. tak?
    Tak. Tylko centralny styk.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

dzięki, a przy okazji mam jeszcze jedno:
    czy błysk mastera (sb800) wyzwoli fotocelę Y560, czy jest to błysk odczytywany tylko przez lampy obsługujące cls? oczywiście ustawienia manualne na Y.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Wyzwoli, 560 trzeba jedynie ustawić w tryb ignorowania przedbłysków pomiarowych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emet_b Zobacz posta
    dzięki, a przy okazji mam jeszcze jedno:
    czy błysk mastera (sb800) wyzwoli fotocelę Y560, czy jest to błysk odczytywany tylko przez lampy obsługujące cls? oczywiście ustawienia manualne na Y.
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....21&postcount=9

EDIt: Test z YN460 II, ale to nie ma znaczenia.

Domyślnie

Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi i informacje.
    Za Waszą radą postawię na 560-tki. Sam jestem zwolennikiem kupowania raz a dobrze, raczej rzeczy solidnych mimo że droższych, za to starczają zazwyczaj na lata

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klojtas Zobacz posta
    jak dla mnie to opłaca się trochę dopłacić do yn-560 i to tylko ze względu na jakość wykonania, może to herezja co teraz napiszę, ale plastiki nie są dużo gorsze od sb900. No i ten tryb s2 jak do tej pory zawsze lampa się wyzwala prawidłowo do 1/200 na pełnej mocy za pomocą cls.
    Plastik plastikiem, ale w tych lampach z tego, co się czyta, częściej umiera elektronika, a ta raczej jest na tym samym poziomie co w YN 460 II.

Co do trybu S2, ja na YN 460 II też nie miałem problemów..
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Moim zdaniem zajważniejszą zaletą 560 jest zabezpieczenie termiczne. Faktycznie są większe od 460 ale warto. Kupiłem 2 sztuki i zlego słowa o nich nie powiem.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie Złącze PC/mini jack w YN460 II.

Tak przy okazji, jakby kto potrzebował złącza PC czy mini jack w YN460 II to zawsze można zamontować:

http://www.diyphotography.net/a-sync...-manual-strobe

Domyślnie

Wiecie gdzie można nabyć złącza PC do kabla? Chciałbym przerobić sobie kable do RF602. Oryginalne z PC kosztują dość dużo dlatego chce przerobić te sprzedawane w zestawach i zastąpić miniJacka wtyczką PC.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Pytanie za 100 punktów, czy ktoś zna sklep gdzie można nabyć drogą kupna YN560? Ani na allegro ani w sklepie megapixel niema.....
    NIechce kupować przez ebaja. Wolałbym coś co już jest w Polszcze.
    D90+grip, D50+grip, SB-600, SB-900, S17-50 HSM OS f/2,8, S70-200 f/2.8 HSM, Fish Samyang 8 f/3,5 + plecak gratów

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów