Szukaj
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
1. W nissinie nie mam i zbytnio mi to nie przeszkadza. Inaczej może być przy strobingu, gdy lampy będą rozstawione i trzeba będzie chodzić i sprawdzać, czy już się naładowały (choć przy naładowanych i dobrych aku lampa gotowa jest w 4-5 sekund)
2. Czulsza fotocela jest m zbędna
3a. używałem parę razy w nissinie z obiektywem 18-105, jednakże nie wiem, jak zoom sprawdza się przy strobingu, czy się przydaje...
Jak lampa ma świecić przez parasolkę (czy odbijać) zoom jest zbędny, tak samo w przypadku SoftBoxa. Czasami tylko trzeba oświetlić obiekt punktowo, ale wówczas można skorzystać ze Snoota DIY.
Bierz dwie YN460 II. Będziesz miał trzy lampy. Co trzy lampy to nie dwie.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Dzięki za radę i wskazówki odnośnie przydatności zoom. I cierpliwość
Muszę jeszcze tylko znaleźć w miarę tanie 460-tki na ebay, gdyż ten polecany przez was sprzedawca z Hong Kongu ma praktycznie te same ceny co na alledrogo
Tak, właśnie ich miałem na myśli. Z tego co widzę, to inni sprzedawcy nadal mają 560 w okolicach 70 $. To przy okazji dwa pytanka - jak kupujecie u Chińczyków, to płacicie przelewem z polskiego konta? Drugie pytanie: wykupujecie tą 3-letnią gwarancję, bo nie wiem, czy rzeczywiście takowa istniej, czy to tylko ich wymysł...
To zwykle jest drogie i kłopotliwe, choć jest nowa forma przelewów (zapomniałem nazwę, powiedzą ci w banku) za pojedyncze złote, ale nie wiem czy poza UE.
Paypal jest obowiązującą "walutą" na ebayu, często poza, prosta i bezpłatna dla kupującego usługa, najlepiej w powiązaniu z kartą KREDYTOWĄ. Może być w powiązaniu z polskim kontem.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Taki wiem
Płaciłem paypal'em. Szybko, bezpiecznie, dobry kurs walut.To przy okazji dwa pytanka - jak kupujecie u Chińczyków, to płacicie przelewem z polskiego konta? Drugie pytanie: wykupujecie tą 3-letnią gwarancję, bo nie wiem, czy rzeczywiście takowa istniej, czy to tylko ich wymysł...
Płacąc kartą masz trochę większą prowizje za transakcje niż robiąc przelew (1,5% dla karty, a 1% dla przelewu). Tak było jak kupowałem w grudniu. Kilka tygodni później były zmiany w cenniku, więc nie wiem jak to wygląda teraz. Zapewne proporcje zostały zachowane
Odnośnie gwarancji to musisz pamiętać, że przesyłka "powrotna" jest dosyć droga![]()
to spore ryzyko z tymi Chinami...wydać 320 pln, niech się po pół roku popsuje i kasa w plecy - dziwne, że nie mają gwarancji międzynarodowej.
Skontaktuj się z nami