Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Smile Agama "Diego" brodata

Poniżej krótka, wieczorna przygoda mojego gada pt. Gdzie jest deser?

1. Pora na kolację! Co dziś mamy w menu...?

2. Przyjrzyjmy się ciut bliżej.

3. Piękna sztuka... Wystarczy za przystawkę i danie główne!

4. Tylko gdzie jest ten cholerny deser?

Pozdrawiam
    D90 | N 18-105 VR | N 50 1.8 D | SB-700 | Velbon Sherpa 600R | Lowepro Inverse 200 AW

Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Domyślnie

Agamki to najlepsze pupilki na świecie!
    A na deser to powinien dostać winogronko albo fige!

Domyślnie

opowiastka fajna, nawet mnie się podoba, co do zdjęć to nie wiem jakie tam u siebie masz warunki świetlne, ale wydaje się mnie, że zdjęcia są albo za czerwone, albo dostają niebieskiego zafarbu, trochę WB głupieje, choć historyjka przyjemna
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Z Twojej opowieści wyszedł prawdziwy thriller Ale mam wrażenie że skupiłeś się właśnie na opowiadaniu a nie na zdjęciach. Teraz proszę o parę pięknych zdjęć Diego
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

Niestety warunki oświetleniowe w terrarium to dopiero thriller! Na górze świetlówka emitująca promieniowanie UVA / UVB, a poniżej zwykła "lustrzana" żarówka mająca zapewnić jaszczurce odpowiedni komfort cieplny. Wszystko i tak podciągane w CR, bo w jpegach z puszki było wręcz tragicznie. Nie ma co jednak winić aparatu... Historyjka wyszła mi całkiem przypadkiem przy oglądaniu zdjęć, gdy zobaczyłem ten sprytnie ukrywający się na ogonie deser
    D90 | N 18-105 VR | N 50 1.8 D | SB-700 | Velbon Sherpa 600R | Lowepro Inverse 200 AW

Domyślnie

a te świerszcze to były żywe?
    D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToB Zobacz posta
    a te świerszcze to były żywe?
    To nie są świerszcze.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

sucha karma albo co?
    D5k/N18-105VR/N70-300VR/N85makro/S10-20/4-5,6/Di622MII

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToB Zobacz posta
    sucha karma albo co?

Szarańcza.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Co do warunków, to przecież agamkę można wyjmować - długo planowaliśmy zakup takiego smoka i dowiedzieliśmy się, że da się wyuczyć tak, że łażą po domu i dają się głaskać Niestety pomysł upadł (został ucięty żoniną ręką) po opisie menu, zwłaszcza dorosłych osobników.
    Co do ostatniego zdjęcia - mówiono nam, że takimi szarańczakami, to trzeba karmić (dosłownie) a nie wrzucać kilku na raz do terrarium, bo potrafią ponadgryzać skórę (?) agamy i może się to w jakieś paskudne choróbsko rozwinąć.
    Żeby nie był sam OT - zdjęcia niestety kiepskie, ale za to model wdzięczny - czekamy na kolejne.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Uprawnienia umieszczania postów