Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Ptasznikowo

Domyślnie Ptasznikowo

Jest to post raczej informacyjny a zamieszczone zdjęcia bardziej dokumentacyjne jak pod ocenę. Ostatnie moje zdjęcia były robione w jednym miejscu tj w Ogrodzie Botanicznym o pow. 40 h w Powsinie na skraju lasu kabadzkiego. W ciągu niespełna 2 godz. miałem możliwość fotografowania jemiołuszek, gili, raniuszków - lis i bażant także były tam fotografowane. Oczywiście lata tam zdecydowanie więcej gatunków ptaków jak i można spotkać sarny, łasice itd. Dochodzi tam autobus miejski, a dla zmotoryzowanych jest parking strzeżony info http://www.ogrod-powsin.pl . Jak na dwa wypady to chyba zupełnie nieźle. Polecam to miejsce szczególnie kolegom z Warszawy którzy szukają miejsca do focenia z łatwym dojazdem i gwarantowanym bezpieczeństwem. 2 km dalej jest Mazowiecki Rezerwat Przyrody z pięknym parkiem i dworem w m. Obory - dopiero wybieram się na penetrację fotograficzną - może być ciekawie.
    1

2

3

4

5

pozdrawiam
    Mariusz
    Ostatnio edytowane przez JK ; 08-01-2011 o 22:09 Powód: Zbyt dużo zdjęć.
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Gile to piękne ptaki szczególnie ślicznie wygladaja w zimowej scenerii.Szkoda że spory bałagan w kadrze.
    Co do raniuszków to model przedni ale ostrosci (oprócz 5--od du...y strony) absolutnie brak.
    Czy te gile to gdzieś przypadkowo czy zaplanowane focenie?
    Pozdrawiam

Domyślnie

No ciekawa może być to wyprawa na pewno się wybiore
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 13-01-2011 o 01:01 Powód: ort. "napewno"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek61 Zobacz posta
    Gile to piękne ptaki szczególnie ślicznie wygladaja w zimowej scenerii.Szkoda że spory bałagan w kadrze.
    Co do raniuszków to model przedni ale ostrosci (oprócz 5--od du...y strony) absolutnie brak.
    Czy te gile to gdzieś przypadkowo czy zaplanowane focenie?
    Pozdrawiam
    Tomek przecież napisałem że są to zdjęcia dokumentacyjne. Jemiołuszki i gile zaplanowane focenie. Przy gilach wybrałem złą kwaterę z jakimiś trawami raz że nie było się gdzie schować to także za dużo było tych badyli. Generalnie zabrałem za długi obiektyw jeżeli chodzi o jemiołuszki i raniuszki - sigma 120-300 byłaby ok gdyż ptaki siadały bardzo blisko a szczególnie raniuszki, jak dalej to b.trudno w nie trafić bo to maleństwa straszne no i szybkie - wszystkie zdjęcia z wolnej ręki bez vr
    Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    a gdzie te ptaszniki?
    U dyrektora w gabinecie - uważam że powinien wypuścić

Domyślnie

razza" moje pytanie nie aktualne,nie wczytałem sie dokładnie w opis miejsca fotografowania ptaków.
    Ciekawie to wygląda.
    A jak ma się sprawa ze spacerowiczami i tzw.niepożądanymi gośćmi?
    Można by pomyśleć o "poważnym" podejściu do fotografowania w takim miejscu?
    Jestem zmotoryzowany więc od strony transportu nie ma problemu,daj znać na priv.
    Pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie

Faktycznie miejsce godne pozazdroszczenia. A tak na marginesie - gile to naprawdę piękne zwierzęta.
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

Przebogate miejsce, życzyłbym sobie takie wynaleźć, teraz dobrze się ustawić trochę zamaskować i będą bogate zdjęcia.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbysior Zobacz posta
    Przebogate miejsce, życzyłbym sobie takie wynaleźć, teraz dobrze się ustawić trochę zamaskować i będą bogate zdjęcia.
    Zbyszku- spróbuje czekam na słońce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbysior Zobacz posta
    Ciekawe jak jest w naszym krakowskim Ogrodzie Botanicznym pod względem ptaszków?
    Nie pomoże sprzętu kupa, jak fotograf d...a...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów