Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

No własnie, nie daj się opanować manii sprzętowej! Sądząc po stopce, masz komplet amatorski, nie jakiś wymagający inwestowania, więc też z zasady łatwy do zmiany. Uzupełnienie go o Sigmę naprawdę wniesie Ci sporo radości. Ja zdecydowałem się na taką kompletację jaką mam, ponieważ jako robiący fotki amator związany z analogiem, po eksperymencie z Sony H5 jako pierwszą cyfrówką (nieudanym) wiem, czego potrzebuję. Nie inwestowałem w D200 i Nikkora VR, choć mogę sobie na to pozwolię, bo po prostu nie mam takich racjonalnych potrzeb... Jeśli dopadnie mnie nerwica natręctw i powrócą mysli o czyms lepszym to z pewnością jeszcze poczekam z nowymi zabawkami, gdyż po prostu efekt jaki daje mi mój sprzęt jest dokładnie taki, jakiego oczekiwałem. A zastanów się jakie prace wykonujesz, czy robisz duże wydruki, czy jak podejrzewam, oglądasz wiele fotek na ekranie komputera? I czy przypadkiem, Sigma 70-300, którą masz nie wystaczy?
    Sporo szwedzkiej blachy i trochę szkła...

Domyślnie

Fakt, że zdjęcia służą głownie mi w formie elektronicznej, ale i regularne zyski przynoszą i są w moim przypadku mocnym źródłem dochodu.
    Potrzebny mi jest dobry, ostry, kontrastowy obiektyw. Jednym słowem profesjonalny aczkolwiek bez szaleństw
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Oszczędny w słowach Awatar piotrowm
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Sigma 70-200 f:2,8 Apo HSM DG

Mam, a własciwie mialem ta Sigmę i bylem z niej b. zadowolony, Niestety równo po roku wysiadła
    (chyba silnik) i już trzeci miesiąc lezy w serwisie, bo nie mają części. Chyba już Sigmy więcej nie kupię.

Oszczędny w słowach Awatar flyman7
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

A ja bede mial do sprzedania taka Sigme 70-200 wersje APO HSM DG, czekam tylko jak przyjedzie z serwisu. Pojechala na wymiane oprogramowania bo z moim D200 fiksowal autofocus. Prawie wogole nieuzywana - moge smialo powiedziec - jak nowa. Jak juz bedzie u mnie to wystawie ja na gieldzie tu na forum.
    Pozdrawiam Tomek

SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flyman7 Zobacz posta
    A ja bede mial do sprzedania taka Sigme 70-200 wersje APO HSM DG, czekam tylko jak przyjedzie z serwisu. Pojechala na wymiane oprogramowania bo z moim D200 fiksowal autofocus. Prawie wogole nieuzywana - moge smialo powiedziec - jak nowa. Jak juz bedzie u mnie to wystawie ja na gieldzie tu na forum.
    Wersja MACRO, czy nie MACRO? I ile będzie wynosić cena (tak orientacyjnie)? I jeszcze jak byś napisał jaki jest powód sprzedazy to już by było super.

Oszczędny w słowach Awatar flyman7
    Miasto
    Zielona Góra

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez FINGeeR Zobacz posta
    Wersja MACRO, czy nie MACRO? I ile będzie wynosić cena (tak orientacyjnie)? I jeszcze jak byś napisał jaki jest powód sprzedazy to już by było super.
    Wersja NIE Macro. Cena orientacyjna 2900-3000zl. Obiektyw nie zrobil wiecej jak 100zdjec latem. Gwarancja do maja 2009r. Powod sprzedazy prozaiczny, uzbieralem juz kaske na Nikkora 70-200 VR i wogole chce zrobic maly zamet w mojej szklarni.
    Pozdrawiam Tomek

SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ

Domyślnie

a co powiecie na ten obiektyw?
    http://www.allegro.pl/item165003399_..._faktura_.html
    foto tip pisze ze nie jest to wersja AFS a wg zdjecia jest Jesli bylaby to wersja AFS to wole ja wole kupic to szklo niz sigme.

Domyślnie

Tomk raczej bym sie nie zapalal. napisali ze nie af-s, a oni wstawiaja zdjecia pogladowe czesto a nie sprzedawanego egzemplarza

Domyślnie

Dzisiaj doszła do mnie Sigma 70-200 2.8 macro. Odetchnąłem z ulgą - żadnego back ani frontfocusa ufff....

PS: ale wielkie to bydle!
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Domyślnie

No to miłej zabawy!! Z pewnością będziesz zadowolony. Pochwal się jakimiś fotkami z tego szkiełka.
    Sporo szwedzkiej blachy i trochę szkła...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów