Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kurczę, już nie wiem co robić Odpiąem drugi dysk i udało mi się zainstalowa windowsa, ale teraz przy próbie odpalenia, pokazuje się "błąd systemu operacyjnego".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Kurczę, już nie wiem co robić Odpiąem drugi dysk i udało mi się zainstalowa windowsa, ale teraz przy próbie odpalenia, pokazuje się "błąd systemu operacyjnego".
    Jedyna rada to spróbuj zainstalować jeszcze raz, ale przedtem jeszcze raz, dobrze sformatuj partycje.
    Odpisz numer błędu, z komunikatu i poszukaj po sieci z czego ten błąd wynika. Pewnie jest podawany numer błędu w komunikacie.
    Jeśli jednak instalowałbyś drugi raz i formatowałbyś, to z poziomu GParted uruchom opcję Partycja->sprawdź (czy nie zawiera błędów).

Pomęczysz się z tym trochę ale wiedza, którą zdobędziesz - bezcenna.

Zobacz jeszcze jak masz w biosie ustawioną obsługę dysków SATA ewentualnie zresetuj bios do domyślnego. Z tego co pamiętam niektóre wczesne edycje WinXP powodowały problemy ze sterownikami dysków SATA.
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 06-01-2011 o 20:36

Domyślnie

Niestety, ale nie ma żadnego "numerka", który mógłby pomóc w znalezieniu odpowiedzi, w czym tkwi problem.
    Formatowałem i z poziomu Windowsa przed instalacją (teraz właśnie się to dzieje, bo akurat próbuje jeszcze raz i jak na razie mam komunikat "CZekaj, aż Instalator sformatuje partycję").

Tylko teraz nie wiem, czy po sformatowaniu system sam się zaczyna instalować czy jak?
    Jeśli to nie pomoże, spróbuje jeszcze raz GParted'em i jak to nie pomoże, to już dam sobie spokój.

Bios mam przywrócony do ustawień domyślnych.

Domyślnie

Formatowałem i z poziomu Windowsa przed instalacją (teraz właśnie się to dzieje, bo akurat próbuje jeszcze raz i jak na razie mam komunikat "CZekaj, aż Instalator sformatuje partycję").

Tylko teraz nie wiem, czy po sformatowaniu system sam się zaczyna instalować czy jak?
    Jeśli to nie pomoże, spróbuje jeszcze raz GParted'em i jak to nie pomoże, to już dam sobie spokój.

Bios mam przywrócony do ustawień domyślnych.
    Tak zacznie się sam instalować.
    Próbuj naprawdę warto samemu, lepiej samodzielnie, niż dać jakiemuś "GURU".

Domyślnie

Czyli problem zaczyna się po tym, jak komputer sformatuje dysk, a tuż przed momentem instalacji.
    Zamiast okna z instalacją pokazuje się tylko ten błąd.
    Szkoda mi danych z partycji w zasobniku, bo spróbowałbym na tamtym dysku zainstalować system, ale nie chcę ich stracić.

Próbuje już od rana i już nie mam ani sił, ani ochoty dłużej się z tym p....
    Trudno, jak trzeba to trzeba.
    Przy okazji chyba wymienię ten ram, chociaż nie będę płacił dwa razy.

Domyślnie

Udało się!!!
    Po wielu próbach w końcu system się zainstalował.
    Teraz czeka mnie żmudna i męcząca robota instalowania wszystkiego na nowo.

Szkoda tylko niektórych rzeczy, jakie były na tamtym dysku, ale cóż, mówi się trudno.

Domyślnie

Udało się!!!
    Po wielu próbach w końcu system się zainstalował.
    Teraz czeka mnie żmudna i męcząca robota instalowania wszystkiego na nowo.

Szkoda tylko niektórych rzeczy, jakie były na tamtym dysku, ale cóż, mówi się trudno.
    No widzisz , mówiłem że cierpliwość i próby popłacają.

Mini, w wolnych chwilach zapoznaj się z jakąś wersją live (uruchamianej z płyty CD lub DVD) linuksa - ja polecam UBUNTU. Naucz się podstawowych operacji na plikach. W sytuacji awaryjnej będziesz miał możliwość uratować dane jak Ci Winda padnie.
    Poszukaj sobie najnowszej wersji UBUNTU bo ona obsługuje już NTFS.

Uprawnienia umieszczania postów