Albo Canon 50D. Ponoć ma lepszy AF niż D90. To też jest popularny system, więc nie powinno być problemów z kupnem szkieł.![]()
Szukaj
Albo Canon 50D. Ponoć ma lepszy AF niż D90. To też jest popularny system, więc nie powinno być problemów z kupnem szkieł.![]()
Heh po 1 to źle zadane pytanie. jeden i drugi to bardzo dobry aparat. Obydwa maja taka sama matryce i procesor.
Miałem D5000 z 18-105 i bylem bardzo zadowolony. Zmienilem tylko dlatego na D90 że dokupilem juz troche gratów i rozbudowywuję tez szkiełka a tu mam jednak wieksze pole do popisu.
Jak nie bedziesz sie bawić w inwestowanie w szkła to kup D5000 z 18-105 Nikkora i bedziesz zadowolony. !!
A odpowiadając wprost na twoje pytanie MOIM zdaniem D90 jest lepszy bo:
- ma wbudowany silnik
- lepsza ergonomia pracy ( wiecej przycisków) mniej grzebania w menu przez to
Reszta zalet cały czas się wylania ;>![]()
ja bym zrobił tak, na znanej aukcji "A" luba na naszym forum w dziale "G" poszukałbym lekko używanego D90 (czasem są w super stanie za około 1900 zł samo body) no i na początek jakieś szkiełko np: N 18-70, i wtedy wyjdzie w podobnej kwocie co nowy D5000 z kitem. No i jeszcze jedno jak masz zamiar focić bardzo okazjonalnie to moim zdaniem szkoda kasy na jakiś powiedzmy "wypasiony" sprzętem, a jeśli będziesz chciał dłużej się bawić w focenie to na początek coś do nauki i książka i wiele godzin spędzonych przy aparacie (nie eksponacie)
D7000 S 17-70 f/2.8-4.5 HSM, N 35 f/1.8, SB-800
SB-600 nie ma fotoceli, wiec...
...więc powtórz eksperyment: zamknij lampę, wciśnij spust i napisz czy błysnęło.
Ostatnio edytowane przez Trick ; 04-01-2011 o 18:19
CLS/AWL działa w oparciu o podczerwień (IR). Jakby to było radio, to by nie trzeba było zachowywać widoczności sterownik->slave.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Skontaktuj się z nami