Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: d5000 vs d90

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    szymo89
    Gość

Domyślnie d5000 vs d90

potrzebuje rady która wg was jest lepsza ? i ewentualnie jakie brać obiektywy ? Pomocy

Domyślnie

opcja szukaj!

Domyślnie

d90 a obiektywy na poczatek bierz z 18-105 reszta wyjdzie w praniu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków / Krosno

Domyślnie

2 tygodnie temu kupiłem D90 + 18-105, po przesiadce z A200 i jestem mega zadowolony.
    Wszystko jest in plus
    D5000 nawet nie brałem pod uwagę, nie lubię odchylanych ekranów i brak silniczka AF

Nie czekaj tylko bierz D90.

BTW
    Takich już tematów było już setki.

Domyślnie

Jesli nie masz zamiaru pózniej kombinowac z optyką, chcac jednoczesnie zaoszczedzic troche grosza to mozesz wziac i d5000 ale z 18-105. (Chyba to bedzie lepsze rozwiązanie niz d90 z 18-55 biorac pod uwage uniwersalność zestawu). Ale jesli planujesz rozbudowywać szklarnie to zdecydowanie d90 - nie bedzie Cie wtedy ograniczał brak srubokręta......

Domyślnie

Brak srubokreta juz nie jest ograniczeniem. D90 ma inne zalety. Zdecydowanie bardziej istotne, aczkolwiek ma tez braki wzgledem d5000. Bylo juz o tym duzo i dziwi mnie, ze zaden moderator nie zamknal watku.

Domyślnie

Szymonie z miasta....

każdemu wg potrzeb....

Domyślnie

poszukaj, na forum jest masa informacji na temat obu puszek. Wszystko zależy od tego czy fotografia cię wciągnie, jeśli tak a kupisz jak ja d5k to po czasie może nie będziesz żałował, bo moim zdaniem to dobry aparat ale z pewnością nadejdą takie chwile w których przydałoby się kilka przydatnych funkcji d90
    d5000, nikkor 18-105mm vr , N 35/1.8G , Helios-44m-4 2/58, sb-600

Domyślnie

Obrazek generują taki sam, ale D5000 nie ma:
    - radiowego wyzwalania zewnętrznych lamp (nieistotne, jeśli ich nie dokupisz)
    - silnika AF w body (nieistotne, jeśli nie interesują cię obiektywy bez silnika)

za to chyba ma mniejszy wizjer, ale ma też odchylany ekran.

A czy to koniecznie musi być Nikon? Bo wydaje mi się, że konkurencja obecnie lepiej wypada w tej półce cenowej. Wziąłbym pod uwagę Pentaxa K-X, który w zasadzie ma wszystko, czego można chcieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Obrazek generują taki sam, ale D5000 nie ma:
    - radiowego wyzwalania zewnętrznych lamp (nieistotne, jeśli ich nie dokupisz)
    Gwoli ścisłości, w D90 również nie ma takiego bajeru.

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów