Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: jak taki efekt?

Domyślnie

Ano to mają , że jeśli się robi HDRa z jednego np. JPEGa to obwódki robisz bez problemu . To że Ty uzyskasz obwódki w czym innym , to sława i chwała (ale musiałbyś chyba mieć czerwone uszy gdyby Cię na tym przyłapano) . Poza tym pytanie było o HDRa .

PS. Lepiej widzę czy nie zapomniałem o nich .

Domyślnie

ech co za ludzie...

teraz super efekt można uzyskać tylko w studio połączonym z fotoszopką? A nie można już zwykłym dobrym błyskaniem?

no paranoja...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Ano to mają , że jeśli się robi HDRa z jednego np. JPEGa to obwódki robisz bez problemu .
    Ale to wtedy nie jest żaden HDR, tylko właśnie ch.-wie-co.

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    PS. Lepiej widzę czy nie zapomniałem o nich .
    Ale Ty nie piszesz dla siebie, tylko dla innych, więc postaraj się dostosować do norm i zasad, które mówią, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Przecież to, że było błyskane widać nawet po ziemi/piachu na lewej fotce - cienie idealnie z przeciwnej strony niż źródło światła które jest na modelce. No chyba, że ktoś myśli, że autor foty poszedł i doświetlał w ten sposób pierwszy plan, żeby później wkleić tam modelke w ten sposób... w takim razie gratulacje

Pomysł z HDR'em totalnie chybiony. Tak jak Stig pisze - te syfne obwódki można całym mnóstwem narzędzi zrobić - choćby w PSie Lowpassem, albo jakimiś pluginami do zwiększania kontrastu lokalnego.

Co do tych tutaj na konkretnym zdjęciu, bardzo możliwe, że RAW był wywoływany na dwa razy (osobno dla nieba), a później łączony - a owe obwódki to niechlujstwo w malowaniu maski.

Domyślnie

Ja tylko dodam, że jeśli niebo nie było podklejane z RAWa wywołanego ze zgaszoną o jakiś 1 EV ekspozycją, to musiała to być bardzo mocna, studyjna lampa.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ja tylko dodam, że jeśli niebo nie było podklejane z RAWa wywołanego ze zgaszoną o jakiś 1 EV ekspozycją, to musiała to być bardzo mocna, studyjna lampa.
    Ja bym obstawiał i wyciąganie nieba i mocną lampę, bo trudno w słoneczny dzień tak zbalansować słońce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek murański Zobacz posta
    Fiod - jesli było szparowane i podmieniane tło, to z calym szacunkiem, ale moim zdaniem to zostało zrobione całkiem udolnie. Prześwitów nie widzę.pozdro
    t.
    Dla ciebie to szczyt możliwości najwyraźniej, dla mnie kaszana, teraz widzisz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukiii Zobacz posta
    Ja bym obstawiał i wyciąganie nieba i mocną lampę, bo trudno w słoneczny dzień tak zbalansować słońce
    saer jakoś daje rade...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    saer jakoś daje rade...
    A to ciekawe, bo nie przypominam sobie podobnego kadru ze słońcem widocznym w kadrze

Domyślnie

w sumie jak już ktoś podmieniał tło, to mógł zrobić jej fajniejszy tyłeczek

dwie mocne lampy studyjne może także filtr ND i efekt końcowy byłby nawet lepszy od tego
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów