Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: jak taki efekt?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie jak taki efekt?

czy to hdr czy da sie uzyskac cos takiego w LR?

http://marek505.republika.pl/1122.jpg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez music2000 Zobacz posta
    czy to hdr czy da sie uzyskac cos takiego w LR?

http://marek505.republika.pl/1122.jpg
    HDR? Przeciez to jest lampa oswietlone.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    HDR? Przeciez to jest lampa oswietlone.
    Przeziez wiem ze to jest lampa oswietlone, chodzi mi o to jak uzyskac te specyficzne kolory i kontrasty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez music2000 Zobacz posta
    Przeziez wiem ze to jest lampa oswietlone, chodzi mi o to jak uzyskac te specyficzne kolory i kontrasty
    A napisales wczesniej o tym? Moze na przyszlosc -- trzeba sie dokladniej okreslac co do swojego pytania?
    Nie widze tu zadnych specyficznych kontrastow. Postaw lampe, stan pod slonce, potem w kompie przywal jakims "shadow/higlight" (i to tak mocno, zeby wylazlo jak na tym zdjeciu na chmurach), rusz ze dwa suwaczki od balansu i nasycenia, i gotowe.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Da się, ale o wiele szybciej będzie jak poczekasz na lato, kupisz sobie lampę, ustawisz modelkę między tobą a słońcem i doświetlisz ją lampą
    ewentualnie można wkleić słońce do "zwykłego zdjęcia" - to można zrobić w lightroomie

Spóźniłem się
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Pierwsze z lewej wyszparowana postać jest z piachem i to dość nieudolnie (widać prześwity), chyba obydwa foto mają zmienione niebo, generalnie tak jak przedpiszca plus surface blur aby modelka lalkę przypominała.

Domyślnie

Fiod - jesli było szparowane i podmieniane tło, to z calym szacunkiem, ale moim zdaniem to zostało zrobione całkiem udolnie. Prześwitów nie widzę. A tak wogóle, to czym się tu ekscytować? Fota świecona w ladny, sloneczny dzień, skóra później rozmydlona w sposób dowolny czy to na warstwach, czy to jednym z miliona filtrów i tyle. Nic szczególnego, kadr - szczególnie z prawej z ta wielką stopą tez na nagrodę sie nie nadaje, więc co autora wątku tak tu urzekło - ciężko powiedzieć. Jak dla mnie samego szopa tu jest niewiele. recepta na takie zdjęcia? ustaw światła, a nie kombinuj jak to zrobic w ps-ie
    pozdro
    t.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek murański Zobacz posta
    Fiod - jesli było szparowane i podmieniane tło, to z calym szacunkiem, ale moim zdaniem to zostało zrobione całkiem udolnie. Prześwitów nie widzę.pozdro
    t.
    Dla ciebie to szczyt możliwości najwyraźniej, dla mnie kaszana, teraz widzisz?

Domyślnie

Co do HDRa , pytanie wcale takie bezzasadne nie jest . Świadczyłyby o nim te obwódki wolół rąk na lewym . Samo zdjęcie równie dobrze mogło powstać w studio , oczywiście motyw główny . Obstawiałbym że po połączeniu tła i głównego jeszcze było wszystko korygowane .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów