Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja także zwróciłem uwagę na ten sprzęt i mam nieco wątpliwości:
    - softboxy są bardzo płytkie, np 140x200x54 cm (dane z katalogu), jak w takim razie będzie z równym oświetleniem całej powierzchni?
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,

Sprzedawca tego sprzętu jest z Wrocławia, może ktoś z zainteresowanych obejrzy i przetestuje sprzęt?
    Dołączam link do katalogu pdf: http://www.hdace.com/catalog/rimelitecatalog.pdf

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    ....
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie
    Tez zwrocilem uwage na ten fakt i dlatego gleboko sie zastanawiam nad nim

Domyślnie

Prawde powiedziawszy przeróbka tak żeby lampa błyskała do środka nie należy do najtrudniejszych a tym bardziej szczególnie kosztownych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Campsis Zobacz posta
    - grand softbox to taka duża, paraboliczna parasolka, idea tego typu sprzętu polega na tym że lampa świeci z przodu a Rime Lite jakby nie rozumiał idei i montuje lampę z tyły jak w zwykłym soft boxie,
    ]
    bo to softbox a nie parasolka i pewnie dlatego na wewnętrznym dyfuzorze ma w centrum coś na kształt deflektora. Wygląda to trochę jak gigantyczny beauty dish. Może być ciekawe, szkoda że nie dali sampli na stronie

Uprawnienia umieszczania postów