Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Zdjęcia błyszczącego akrylu - jaki sprzęt?

Witam. Mam do zrobienia zdjęcia przedmiotów z błyszczącego akrylu (wymiary boków, 30-50cm). Akryl jest nadrukowany od spodu wzorami. Czy może mi ktoś poradzić jakiego będę potrzebowała sprzętu, żeby zrobić przyzwoite zdjęcia w warunkach domowych? Mam aparat Canon EOS 40D z obiektywem Tamrona (SP AF17-20mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical). Aparatu wolałabym ni zmieniać , jakiś obiektyw jestem w stanie dokupić. I co do tego? Jakiś namiot bezcieniowy i oświetlenie czy wbudowana lampa? Bardzo proszę o jakieś propozycje. Pozdrawiam, Kika.

Domyślnie

Stół bezcieniowy, ze 2 lampy z softami plus filtr polaryzacyjny.
    D700 + MB-D10 | D100 + MB-D100 | FM2 | N 24-70 2.8 | N 50 1.4 | N 55 2.8 | N 70-200 2.8 | SB-800

Domyślnie

A co to CanonBoard zamknęli że przywiało nam tu Canoniera Dobry pomysł z tym filtrem polaryzacyjnym. Sam robię zdjęcia biżuterii na pleksie czarnej i problem z odblaskami jest - muszę wypróbować. I tak największy problem jest w tym żeby w fotografowanym przedmiocie nie było odbić otoczenia lub mnie ślęczącego z aparatem
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    A co to CanonBoard zamknęli że przywiało nam tu Canoniera Dobry pomysł z tym filtrem polaryzacyjnym. Sam robię zdjęcia biżuterii na pleksie czarnej i problem z odblaskami jest - muszę wypróbować. I tak największy problem jest w tym żeby w fotografowanym przedmiocie nie było odbić otoczenia lub mnie ślęczącego z aparatem
    Kup sobie książkę "Światło w fotografii magia i nauka". Co do zdjęć biżuterii można kupić jakąś tanią blendę czarną, wyciąć dziurę na obiektyw i robić za blendą.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Hmm, niegłupi pomysł z tą blendą. Jutro potestuje z czarnym brystolem
    Nic i Panasonic G3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Kup sobie książkę "Światło w fotografii magia i nauka". Co do zdjęć biżuterii można kupić jakąś tanią blendę czarną, wyciąć dziurę na obiektyw i robić za blendą.
    Popieram. Książka nafaszerowana wiedzą która jest baaaaardzo przydatna w krytycznych sytuacjach szczególnie jeśli chodzi o odblaski itp. Polecam

Domyślnie

No to czas na wycieczkę do księgarni Dziekuję za podsunięcie pozycji
    Nic i Panasonic G3

Uprawnienia umieszczania postów