Ha, po co od razu taki rarytas jak KIEV - proponuję na początek: LUBITEL 166.
To jak borowanie zębów bez znieczulenia...
Szukaj
Ha, po co od razu taki rarytas jak KIEV - proponuję na początek: LUBITEL 166.
To jak borowanie zębów bez znieczulenia...
A ja na poczatek polecilbym TLR
np Yashice 635...nie wdajac sie w detale....porzadnt aparat, prosta obsluga, plastyczna optyka, mozna kupic w granicach 300-500zl na
ja polecam pentacona, bardzo fajny aparacik, przy czym chyba nie jest jakoś specjalnie drogi,
zdjęcia wywoływałem sam, więc nie wiem jakie są koszta w labach
x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
www.ma-foto.pl
Koledzy jak zwykle tutaj pokłony za rady i podziękowania.
Mirku, dzięki za propozycję, to ujmujące, jak ludzie chcą pomóc innym fascynatomDzięki już za to, choć jestem ze Śląska więc do Wawy troszkę drogi jest... Ale niewykluczone, że kiedyś wpadnę do Wawy.
@Pastwisko, ehhh, ale jakbym dorwał jakiegoś psixa z Alledrogo, gdzie człowiek zarzeka się że trzyma świetnie czasy i nie nakłada klatek? Do tego ta optyka też nie jest taka strasznie droga, dałoby się jakiegoś fisha dokupić...
Prawda taka, że nie miałem podobnego aparatu w ręce. Ale jak widze zdjęcia i matówkę w tym kominku to wydaje mi się że obraz jest dość duży, a do tego jeszcze niektórzy oferują lupę na toto.
Nie ukrywam, że pasjonują mnie zdjęcia, które pokazał np. @Tomwidlak w tym wpisie, tyle, że na Hasselblada Flexa mnie stać na razie nie będzie)
Najgorsze jest z tego co piszecie to, że czy aparat naprawdę trzyma czasy i czy nie ma zaświetlanek i takich tam można się przkeonać dopiero gdy się kliszę wywoła a moment dawno poszedł już w odmęty historii.
Chciałbym coś, co może generować takie efekty, co będę mógł przewiesić przez ramię, jeden dodatkowy obiektyw cobym mógł schować w dużą kieszeń w skórzanej kurtce (zmieściła mi się Sigma 10-20 to nie taka mała kieszeń)i co by nie spsuło mi filmów, nie zaświetlało i nie zbziukało pracy w inny sposób bo faktyczne szkoda momentu....
Jeśli jaśniej trochę zarysowałem sytuację to poprosiłbym jeszcze o jakieś radyA wątek o analogowych ortodoksach przejrzę od początku.
Jeszcze raz dzięki wszystkim i pozdrawiam![]()
Skontaktuj się z nami