Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69
    conik
    Gość

Domyślnie

co do tilta....bylo zagladac na gielde...moj tilt co prawda leci do zdyboo w poniedzialek ale cos w temacie niebawem sie pewnie pojawi info na priv

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

A ja bede z tych co sie zdecydowanie opowiedza za ta magia sredniego Dla mnie osobiscie sredni format jest optymalnym wyjsciem - piekniejsza plastyka niz na malym obrazku a jeszcze jest w miare dostepny cenowo i wygodny w uzywaniu. Najtanszy aparat jaki moge z czystym sumieniem polecic, 6x6 skoro nadmieniasz Kieva to taki Kiev ktory dziala czyli Arax 60 Za 1200zl masz nowiutenki zestaw od www.araxfoto.com - moja dziewczyna uzywa i powiem szczerze ze ja jestem pod wrazeniem Poczytaj moje obserwacje tu - http://www.digart.pl/forum/temat/156...d_vs_Arax.html.

Co do wolania, skanowania i filmow - nie mozna sie reklamowac chyba tu na forum zapraszam wiec na priva

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    a co myślicie o tym?
    http://araxfoto.com/accessories/tilt/
    warto sobie głowę zawracać?
    to jest to samo co sprzedają na allegro :
    http://allegro.pl/tilt-adapter-nikon...340609351.html
    i to co miał conik z forum i sprzedał parę dni temu na naszej giełdzie
    jak wiesz, że Ci się przyda to jest to fajne rozwiązanie.
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    to jest to samo co sprzedają na allegro
    tylko cena zdecydowanie korzystniejsza.
    Mimo wszystko, trochę droga zabawka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    tylko cena zdecydowanie korzystniejsza.
    Mimo wszystko, trochę droga zabawka.
    no nie za darmo sprowadzają kiedyś się zastanawiałem czy by jakiegoś rabatu w araxie nie dali jakby się w kilku forumowiczów złożyć. Bo zainteresowanie jakieś tam jest.
    mnie cały czas kusi to ich 85 tilt/shift. Bo jakbym kupił przejściówkę tilt to pewnie i tak kupię do niej Biometara 80/2,8. A tak to niewiele drożej miałbym jeszcze shift
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

potiltujecie i sie znudzicie, a jak średniaka kupicie to sie nie znudzicie.

TLR, lepiej nie trafisz.

howgh.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    co do tilta....bylo zagladac na gielde...moj tilt co prawda leci do zdyboo w poniedzialek ale cos w temacie niebawem sie pewnie pojawi info na priv
    No zaglądałem zaglądałem ale nie wiedziałem że to co produkuje tak cudną plastykę to właśnie TILT

Czy tilt shift to to samo co sam tilt albo sam shift czy tilt shift to coś z dwoma pokrętłami???

Bo na Allegrodrogo jest jeszcze taki shift.... To coś podobnego ale innego, na czym polega różnica?

Aleście mi zawrócili w głowie choroba....
    Cały zestaw oferowany przez nich trochę drogi, 570$...
    Czy toto klatek nie będzie nakładało ani inaczej psuło filmów? I 6x6 to mój wymarzony format bo kwadrat, niczego ciąć nie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez korsarz ; 12-12-2010 o 00:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    No zaglądałem zaglądałem ale nie wiedziałem że to co produkuje tak cudną plastykę to właśnie TILT
    plastykę to generuje obiektyw i film

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Czy tilt shift to to samo co sam tilt albo sam shift czy tilt shift to coś z dwoma pokrętłami???
    tilt to kontrola płaszczyzny ostrości, a shift to kontrola perspektywy.

proponuję jednak pierw poczytać tu i ówdzie co chesz zakupić
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 12-12-2010 o 00:40
    Völkchlor

Domyślnie

przejrzałem stare negatywy, i jak mi się strasznie podoba plastyka Zuiko 50/1.4 na Acrosie. Odwołuje wszystko co psioczyłem na mały obrazek!

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów