Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: O zachodzie...

Domyślnie O zachodzie...

Widzę, że ostatnio "na czasie" łódki, więc i ja swoje pokażę...

1.

T_P_
    Ostatnio edytowane przez T_P_ ; 09-12-2010 o 21:06 Powód: Zmęczenie dało o sobie znać... :-/
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

pusto mi tutaj
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    pusto mi tutaj
    Możesz nieco bliżej, bo z takowego komentarza ciężko cokolwiek wywnioskować...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

po prostu wieje nuda.
    nic sie nie dzieje.
    nie wiadomo na czym oko zawiesic ? na 1szym planie skrawka kamieni czy na tym statku w oddali i paru innych kamykach koloru zoltego ?
    po prostu bez wyraznej tresci.
    zdjecie z serii "tu bylem, a oto co widzialem" - jakkolwiek widok nie przynosi zadnych emocji....
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

ale nie każda fotografia musi obfitować w emocje, zależy czego się oczekuje, znam autora i wiem ze przemyślał kadr - ta fotografia emanuje cisza i spokojem i ja odbieram ja pozytywnie

Domyślnie

judith_manson, dzięki za uzupełnienie komentarza...

Zgadzam się jednak z harbem, iż "nie każda fotografia musi obfitować w emocje"... Niejednokrotnie może być to praca, która ukazuje dane miejsce (w szczególności stricte fotografia krajobrazu), a z którego, jak wskazał harb, emanuje spokój... Tego właśnie szukałem wczoraj i wówczas, jak popełniałem fotografię...

Zaś odnośnie elementów w kadrze, to zostały poukładane świadomie... Jedne dla oddania skali, drugie, dla zrównoważenia kompozycji...

T_P_

Domyślnie

To, że kompozycja nie jest tutaj dziełem przypadku, wydaje się raczej oczywiste Mnie się ten delikatny i prosty obrazek podoba. Jedyne moje "ale" dotyczy dolnego cięcia, tj. albo 4mm wyżej (tak, aby wyleciał skrawek kamienia bliżej prawej), a najchętniej dobry jeden cm niżej bym to widział. Myślę, że ta odrobinę większa ilość pierwszego planu wyszłaby zdjęciu na dobre.
    PS. Czy to przypadkiem nie jest Szwecja?
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Krótko - jest słabo, ani kadr, ani kolory, motyw tutaj nic nie przyciąga uwagi.

Domyślnie

W tym kadrze jest wszystko i nic. Kamienie na pierwszym planie uciete, kawałek trawy na drugim planie, łódki, kamienie które świecą.
    Poza tym mocno leci w prawo.
    Nie znam autora i nie bede ocenial czy robi kadry przemyslane czy nie. Po prostu ten dla mnie jest przypadkowy, a praca domowa ( obrobka ) kiepsko wykonana.

Domyślnie

nie doszukiwałbym się tu większej ideologii... zdjęcie (jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie, żeby nikogo nie urazić...) jest kiepskie, bez polotu i chyba bez większego pomysłu... jeżeli (tak myślę), że jeżeli by zamieścił jakiś nowicjusz, to by zostało pominięte, albo skrytykowane...na nie!
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów