Widzę, że ostatnio "na czasie" łódki, więc i ja swoje pokażę...
1.
T_P_
Szukaj
Widzę, że ostatnio "na czasie" łódki, więc i ja swoje pokażę...
1.
T_P_
Ostatnio edytowane przez T_P_ ; 09-12-2010 o 21:06 Powód: Zmęczenie dało o sobie znać... :-/
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
pusto mi tutaj
po prostu wieje nuda.
nic sie nie dzieje.
nie wiadomo na czym oko zawiesic ? na 1szym planie skrawka kamieni czy na tym statku w oddali i paru innych kamykach koloru zoltego ?
po prostu bez wyraznej tresci.
zdjecie z serii "tu bylem, a oto co widzialem" - jakkolwiek widok nie przynosi zadnych emocji....
ale nie każda fotografia musi obfitować w emocje, zależy czego się oczekuje, znam autora i wiem ze przemyślał kadr - ta fotografia emanuje cisza i spokojem i ja odbieram ja pozytywnie![]()
judith_manson, dzięki za uzupełnienie komentarza...
Zgadzam się jednak z harbem, iż "nie każda fotografia musi obfitować w emocje"... Niejednokrotnie może być to praca, która ukazuje dane miejsce (w szczególności stricte fotografia krajobrazu), a z którego, jak wskazał harb, emanuje spokój... Tego właśnie szukałem wczoraj i wówczas, jak popełniałem fotografię...
Zaś odnośnie elementów w kadrze, to zostały poukładane świadomie... Jedne dla oddania skali, drugie, dla zrównoważenia kompozycji...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
To, że kompozycja nie jest tutaj dziełem przypadku, wydaje się raczej oczywisteMnie się ten delikatny i prosty obrazek podoba. Jedyne moje "ale" dotyczy dolnego cięcia, tj. albo 4mm wyżej (tak, aby wyleciał skrawek kamienia bliżej prawej), a najchętniej dobry jeden cm niżej bym to widział. Myślę, że ta odrobinę większa ilość pierwszego planu wyszłaby zdjęciu na dobre.
PS. Czy to przypadkiem nie jest Szwecja?![]()
"Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry PratchettPozdrawiam! Jacek
Krótko - jest słabo, ani kadr, ani kolory, motyw tutaj nic nie przyciąga uwagi.
W tym kadrze jest wszystko i nic. Kamienie na pierwszym planie uciete, kawałek trawy na drugim planie, łódki, kamienie które świecą.
Poza tym mocno leci w prawo.
Nie znam autora i nie bede ocenial czy robi kadry przemyslane czy nie. Po prostu ten dla mnie jest przypadkowy, a praca domowa ( obrobka ) kiepsko wykonana.
nie doszukiwałbym się tu większej ideologii... zdjęcie (jeżeli mogę wyrazić swoje zdanie, żeby nikogo nie urazić...) jest kiepskie, bez polotu i chyba bez większego pomysłu... jeżeli (tak myślę), że jeżeli by zamieścił jakiś nowicjusz, to by zostało pominięte, albo skrytykowane...na nie!
D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...
Skontaktuj się z nami