Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    maniak666
    Gość

Domyślnie Róznice temperatur-jak się zachowac

Jako że pogoda jaka jest, każdy widzi, a pamiętam że podobny temat kiedyś się przez forum przwinął, ale jakoś nie zdołałem się doń dokopac, proponuję podzielic się doświadczeniem jak postępowac z aparatem po powrocie do domu z zimnicy, którą nam natura zafundowala. Jeśli komuś by udało się odnależc ten wątek proszę o linka. I sugestia do modów; może na czas zimy podkleic albo ten odnaleziony temat, albo ten.

Domyślnie

W kilku słowach, to przede wszystkich nie narażaj sprzętu na gwałtowne zmiany temperatury, bo przy wniesieniu do ciepłego się zarosi.
    Ja po prostu po przyjściu do domu nie wyjmuję zziębniętego aparatu z torby, on tam sobie leży i powoli dochodzi do siebie Godzinkę-dwie.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    W kilku słowach, to przede wszystkich nie narażaj sprzętu na gwałtowne zmiany temperatury, bo przy wniesieniu do ciepłego się zarosi.
    Ja po prostu po przyjściu do domu nie wyjmuję zziębniętego aparatu z torby, on tam sobie leży i powoli dochodzi do siebie Godzinkę-dwie.
    No i wszystko na temat, wątek wyczerpany
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Oczywiście nie ma problemu byś wyjął kartę z aparatu i niech on sobie powoli dochodzi w pokrowcu/torbie/plecaku, a ty już oglądasz fotki na komputerze

Domyślnie

Dobrze jest jeszcze przed wejściem do ciepłego pomieszczenia, zamknąć aparacik w worku próżniowym, by ograniczyć skraplanie.
    | D600 | T28-75 | N70-300VR | SY14 | N50/1.8 | N85/1.8 | T135/2.8 | Metz 58 AF-1 | Nissin Di 622 | .....
    [email protected]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Jeśli komuś by udało się odnależc ten wątek proszę o linka.
    Ależ proszę bardzo, chyba ten "najświeższy": http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=162153

A najlepiej to: KLIK
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Uprawnienia umieszczania postów