Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Domyślnie

Ryszard Gałgan, dzieki wielkie za opis techniki Niestety, poki co nie mam zew. lampy... Chyba ze jakies srodki zastepcze zastosuje z tym oswietleniem...

Domyślnie

Extra opis!Dzięki wielkie Czas pobawić się w wolnej chwili

Domyślnie

1 super.
    Dzięki za opis warsztatu i podpowiedź.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Domyślnie

"Potrzeba kilka kartek czarnego kartonu, stojak (dowolny, mogą być szczypce do wizytówek) palnik gazowy lub świeca. Oczywiście aparat, statyw i lampa błyskowa"
    Rysiu....zatracą chłopaki uciechę z dochodzenia do pertfekcji.
    Pozdrawiam
    AF nie jest koniecznoscią

Domyślnie

to jest trochę jak eksperymenty Muybridge’a z rejestracją faz biegu konia
    przecież Twój dym się porusza!
    super, super

Domyślnie

mi sie dalej wydaje że ten dym z PSuja jest - tak jak robi to np. Lucretious -> http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=gallery&l=Lucretious, taki jakis nierealny ten dym (może się mylę, ale jak swego czasu robiłem zdjęcia w tunelu aerodynamicznym do testowania modeli łopatek wirnika to zupełnie inaczej dym wyglądał)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Za pomocą oprogramowania można ładnie modelować zjawisko dymu wraz z wszystkimi oddziaływaniami fizycznymi, mającymi na niego wpływ...

http://www.chaosgroup.com/software/aura/
    http://www.suurland.com/tests/aura_smoke.mov

D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

piszesz Erie że ci się wydaje, że ten dym z PSuja jest. Przecież napisałem jak powstaje taka fotka, dlaczego założyłeś że kłamię?. Napisałeś że dym który fotografowałeś wyglądał inaczej?, a czy błyskawice wyglądają tak jak ta na Twoim zdjęciu?. Może lepiej podjąć próbę wykonania zdjęcia? Opis wydaje się być dość czytelny i łatwy do zrozumienia. Zupełnie przypadkiem ktoś kto obserwował te próby wykonał fotkę do dokumentacji.

pozdrawiam RG
    każde zdjęcie można zrobić inaczej, lecz nie wiadomo czy lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ryszard Gałgan Zobacz posta
    piszesz Erie że ci się wydaje, że ten dym z PSuja jest. Przecież napisałem jak powstaje taka fotka, dlaczego założyłeś że kłamię?. Napisałeś że dym który fotografowałeś wyglądał inaczej?, a czy błyskawice wyglądają tak jak ta na Twoim zdjęciu?. Może lepiej podjąć próbę wykonania zdjęcia? Opis wydaje się być dość czytelny i łatwy do zrozumienia. Zupełnie przypadkiem ktoś kto obserwował te próby wykonał fotkę do dokumentacji.

pozdrawiam RG
    Grrrrrrrr, nie mówię że kłamiesz, ja uwierzyłem że to jest prawdziwy dym - napisałem że mi się wciąż wydaje, że to z PSuja bo taki nierealny ten dym (kurde czemu ludzie od razu zakładają najgorsze), dzięki za fotkę z backstage

Pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

hehe oto jak pozytywnie wykorzystac wolny czas super foty
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów