Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Wątek: Baner ale jak?

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

W takim razie jakie powinny byc parametry do wykonania baneru o takich wymiarach jak na wstępie z użyciem zdjęć 12px?

Domyślnie

Chodzi Ci o zdjecia 12Mpx??

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dokładnie z D3s Format FX: 4256 x 2832

Domyślnie

Tworzysz nowy dokument o wyzej wymienionych wymiarach, w PS mozna podawac w cm czyli 150 na 300cm, nastepnie rozdzielczosc ustawiasz na odpowiednia, wg Twojego wykonawcy to minimum 100dpi ja polecalbym jednak troche wiecej np. 150.

Teraz przygotowanie zdjec otwierasz je w PS, robisz IMAGE/IMAGE SIZE ustaw wymiary jakie powinno miec zdjecia na banerze faktycznie np 100cm na 150cm i tez w polu rozdzielczosc ustawiasz ta same rozdzielczosc co wczesniej, czyli minimum 100dpi. Mozesz sobie wybrac tez metode interpolacji ktora da najlepsze efekty.(taka roziwjana lista u spodu) potem takie zdjecie wrzucasz do projektu.

Tak btw zdjecie w rozdzielczosci ktora podales w druku przy rozdzielczosc 100 dpi bedzie mialo wymiary okolo 108 cm na 72cm. Czyli powinno byc bardzo dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    No, że jeden do jeden czyli mam stworzyć nowy dok. o wymiarach 1,5m na 3m . Dla mnie to jakaś paranoja zresztą nie znam się na tym. Jak w takim dokumencie mam umieścić zdjęcia które maja raptem 3000na 2000px. W ogóle tego nie pojmuje.
    Po co świadczysz usługi czegoś czego nie pojmujesz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEYZOR Zobacz posta
    DDruga rzecz podpytaj wykonawce co on rozumie przez CMYK, a najlepiej jakby Ci dostaczyl profil zebys mogl sobie sam wykonac proof'a.
    Profil do solwentu i proofowanie pod niego? Podejście zupełnie nierealistyczne.

Tworzysz nowy dokument o wyzej wymienionych wymiarach, w PS mozna podawac w cm czyli 150 na 300cm, nastepnie rozdzielczosc ustawiasz na odpowiednia, wg Twojego wykonawcy to minimum 100dpi ja polecalbym jednak troche wiecej np. 150.
    Rozdzielczość powinna być wynikową odległości z jakiej baner będzie oglądany, materiału wejściowego (choć dmuchanie fot czasem ma sens) oraz takiego drobiazgu, jak maszyna na której to będzie drukowane. Czyli te 100 ppi może być w zupełności wystarczające lub też i nie. Np. siatki wielkoformatowe efektywnie miewają śmieszne 10 (słownie: dziesięć) ppi.

Cytat Zamieszczone przez d3mane Zobacz posta
    Niezwykle trafna uwaga.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d3mane Zobacz posta
    Po co nabijasz sobie posty przecież masz ich dużo? Chciałbym sobie wykonać baner o treści "Manfred to najlepszy fotograf na świecie" i wkleić na ten baner ze 3-4 zdjęcia. Powieszę sobie nad telewizorem no bo w myśl powiedzenia bogatemu wolno wszystko. Usług żadnych nie świadczę chyba, że seksualne pięknym mięsistym blondynkom. Tyle w temacie

Domyślnie

Normalnie nie wierze ze to pisze, ale wszystko co napisal de Fresz o rodzaju maszyny, odleglosci z ktorej sie ogladam zgadzam sie w 100%. (ja chcialem to uproscic do maksimum)

Ja tam uzywam profili przy druku na solvencie i firmy z ktorymi wspolpracuje tez, nie wiem jak podwykonwca manfred'a.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

To jest pierwszy lepszy "producent banerów" z Allegro. Napisałem do niego a on skrótowo mi odpisał. Dlatego zadałem pytanie za liczne odpowiedzi dzięki.

Domyślnie

Normalnie nie wierze ze to pisze, ale wszystko co napisal de Fresz o rodzaju maszyny, odleglosci z ktorej sie ogladam zgadzam sie w 100%.
    Przepraszam, to się więcej nie powotórzy, solennie obiecuję!

Ja tam uzywam profili przy druku na solvencie i firmy z ktorymi wspolpracuje tez, nie wiem jak podwykonwca manfred'a.
    Nie każda drukarnia solwentowa wie co to i po co to. Mało która ma dla SWOJEJ maszyny, przez grzeczność nie wspominając o aktualności tego profilu (zazwyczaj jeśli już w ogóle, to skręconego kiedyś tam, przy instalacji). A nie spotkałem jeszcze takiej, która miałaby dla różnych podłoży, na których drukuje klientom. Przy jednostkowych pracach szkoda pary.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów