Close

Strona 160 z 371 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 3702

Domyślnie

dzieki wielkie
    BTW uzywales HDMI czy VGA do podlaczania do TV?
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 29-11-2010 o 22:35
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Ja od siebie dodam, że jak to ma być do bardziej intensywnych zadań, to zdecydowanie warto dołożyć do RAMu. OS X radzi tak sobie z zarządzaniem pamięcią na Intelach (na PPC było znacznie lepiej) i o ile nie jest się*dziwakiem, co to komputer restartuje raz dziennie (np. wyłączając na noc), tylko jak normalny makjuzer robi się aptajmy pokroju tydzień-dwa-trzy, z intensywnym używaniem pamięciożernych aplikacji w międzyczasie (a w dzisiejszych czasach można do tego grona zaliczyć przeglądarki), to ten system jest w stanie skonsumowac każdą ilość pamięci.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    BTW uzywales HDMI czy VGA do podlaczania do TV?
    HDMI, ofkors - a konkretnie przejścia mDP>HDMI.

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Ja od siebie dodam, że jak to ma być do bardziej intensywnych zadań, to zdecydowanie warto dołożyć do RAMu. OS X radzi tak sobie z zarządzaniem pamięcią na Intelach (na PPC było znacznie lepiej) i o ile nie jest się*dziwakiem, co to komputer restartuje raz dziennie (np. wyłączając na noc), tylko jak normalny makjuzer robi się aptajmy pokroju tydzień-dwa-trzy, z intensywnym używaniem pamięciożernych aplikacji w międzyczasie (a w dzisiejszych czasach można do tego grona zaliczyć przeglądarki), to ten system jest w stanie skonsumowac każdą ilość pamięci.
    To fakt, warto - tym bardziej, że 64-o bitowe aplikacje zeżrą trochę więcej. Ja nie kupiłem wersji stjuningowanej do 4GB, bo nie chciało mi się czekać, a doszedłem do wniosku że z czasem i tak wykombinuję jakiś patent na rozszerzanie memorki.

Domyślnie

A to nie można tak po prostu otworzyć budy/klapki i dołożyć pamięci? Przecież to nie są chyba jakies kosmiczne technologie, tylko zwykłe pc-owe komponenty. Czy może mam błędne wyobrażenie na temat bebechów Maćka?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A to nie można tak po prostu otworzyć budy/klapki i dołożyć pamięci? Przecież to nie są chyba jakies kosmiczne technologie, tylko zwykłe pc-owe komponenty. Czy może mam błędne wyobrażenie na temat bebechów Maćka?
    Raczej to drugie. Popatrz chociazby na dysk SSD nowego Aira.

Byc moze z pamieciami nie jest tak bardzo inaczej, ale raczej trzeba by troche poszukac, zeby znalec takie, ktore sie tam zmieszcza i zadzialaja.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Pamięci są wlutowane w płytę na amen, więc jest to pewna muka. Natomiast z SSD to wprawdzie moduł jest niestandardowy, ale Chinole natychmiast zaczęli go podrabiać.

Domyślnie

To jaki jest sens kupowania Aira i potem wsadzania do niego podrobek? W takim razie lepiej kupic "zwyklego" laptopa i dorzucac do niego co tylko chcemy.

Domyślnie

Taki sens, że Apple, podobnie jak każdy inny duży koncern z tej branży, na cenach pamięci czy dysków kroi po zbójecku. A form-factor oraz cool-factor Aira są zajefajne.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

No dobra, to po co ta cala dyskusja? Air jaki jest, kazdy widzi. Zamkniete pudelko z dobrym systemem. Nie do rozbudowania. Jeden kupi, drugi nie.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    To jaki jest sens kupowania Aira i potem wsadzania do niego podrobek? W takim razie lepiej kupic "zwyklego" laptopa i dorzucac do niego co tylko chcemy.
    Niepotrzebnie wetknąłeś ten kij w "Maćkowe" mrowisko, bo czeka nas kolejnych kilka stron udowodniania, wyższości jednego nad drugim.

A przecież teraz niemal wszystko robią Chinole, a to czego "nie robią", też robią, jeśliby ktoś nie był tego świadom.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 160 z 371 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów