Close

Strona 36 z 223 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 2222
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Powiem tak, ale teraz jestem skołowany

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    rycerz viva la agitacja :P
    no musze przecież bo tytuł tego wątku mnie do czegoś zobowiązuje

a poważnie: miałem sprzedać d200. Ale się rozmyśliłem za te pieniądze nie dostanę lepszego aparatu, a dokładanie kilkuset czy nawet kilku tysięcy za zbędne dla mnie gadżety jest mało logiczne

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Kluczbork

Domyślnie

Wiecie, że nie pomagacie,a le utrudniacie i robicie to z premedytacją. Ale to dobrze, taka dyskusja jest dla mnie pomocna.

Domyślnie

rycerz, ja dokładnie sądzę o Fufu. Owszem skubaniec trzyma cenę, ale warto było zbierać każdą złotówę żeby to to zakupić.

Jedyny słąby punkt tego aparatu to bateria procesorowa. Fufu nie przyjmuje aku z d200 jak i na odwrót, lecz Grip śmiga oryginalny z MB-d200 jak i zamienniki. Na baterii lata coś koło 350klatek. owszem to mało ale z koszyczkiem śmiga spokojnie koło 1200 bez stresu

Ale czy warto przejmować się takimi małymi wadami jak dostaje się taki materiał wyjściowy?

myślę że nie

Domyślnie

Od pół roku używam D200 i jestem nim zachwycony. Nie myślę na razie o niczym innym, ta pucha zadowala mnie obecnie w 99 proc. Nie mam ciśnienia na wysokie ISO, dlatego nie zmieniam.

Przy okazji - odłazi mi guma na gripie. Przyklejenie nie jest takie proste, bo franca spuchła i nie mieści się w wyżłobieniu. Trzeba przycinać.

Jak sobie z tym poradziliście?

Domyślnie

Kurdę ja jak narazie nie mam takiego problemu w s5

a 5060WZ miałem takowy i przykleiłem na czarny sylikon. trzyma do dziś

Domyślnie

Klejenie to nie problem. Problem to dopasowanie gumy po tym jak spuchła. Trzeba ją przycinać, ale nie łatwo zrobić to ładnie. Kiedyś próbowałem to zrobić z jedną puchą Olympusa i wyszła mi kaszana. Może ktoś ma jakiś paten, albo zna jakiegoś szpenia w Krakowie, który to zrobi bez zdzierstwa.

A może można zamówić gdzieś oryginalne gumy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordRamzes Zobacz posta
    mimo ,że d200 dużo wytrzymuje nie kupiłbym z przebiegiem 66 K z tymi 20K to tak ale z 66 nie
    Bez przesady. D200 wziąłbym w ciemno z przebiegiem rzędu 10k.
    Nie demonizujmy, koledzy szanowni.

P.S. Co do nowszych puszek nie byłbym już tak pewny.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Ale kolega pisze o 66k a nie 10k jak piszesz.
    Moim skromnym zdaniem nawet 66k to nie jakiś wielki przebieg. Myślę, że szybciej wymienisz D200 ze względu na "zestarzenie moralne" niż fizyczne
    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 29-11-2010 o 08:57
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Może ktoś ma jakiś paten, albo zna jakiegoś szpenia w Krakowie, który to zrobi bez zdzierstwa.
    Pytałeś na Czapskich?
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Strona 36 z 223 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów