Powiem tak, ale teraz jestem skołowany![]()
Szukaj
Powiem tak, ale teraz jestem skołowany![]()
Wiecie, że nie pomagacie,a le utrudniaciei robicie to z premedytacją.
Ale to dobrze, taka dyskusja jest dla mnie pomocna.
rycerz, ja dokładnie sądzę o Fufu. Owszem skubaniec trzyma cenę, ale warto było zbierać każdą złotówę żeby to to zakupić.
Jedyny słąby punkt tego aparatu to bateria procesorowa. Fufu nie przyjmuje aku z d200 jak i na odwrót, lecz Grip śmiga oryginalny z MB-d200 jak i zamienniki. Na baterii lata coś koło 350klatek. owszem to mało ale z koszyczkiem śmiga spokojnie koło 1200 bez stresu
Ale czy warto przejmować się takimi małymi wadami jak dostaje się taki materiał wyjściowy?
myślę że nie![]()
Od pół roku używam D200 i jestem nim zachwycony. Nie myślę na razie o niczym innym, ta pucha zadowala mnie obecnie w 99 proc. Nie mam ciśnienia na wysokie ISO, dlatego nie zmieniam.
Przy okazji - odłazi mi guma na gripie. Przyklejenie nie jest takie proste, bo franca spuchła i nie mieści się w wyżłobieniu. Trzeba przycinać.
Jak sobie z tym poradziliście?
Kurdę ja jak narazie nie mam takiego problemu w s5
a 5060WZ miałem takowy i przykleiłem na czarny sylikon. trzyma do dziś![]()
Klejenie to nie problem. Problem to dopasowanie gumy po tym jak spuchła. Trzeba ją przycinać, ale nie łatwo zrobić to ładnie. Kiedyś próbowałem to zrobić z jedną puchą Olympusa i wyszła mi kaszana. Może ktoś ma jakiś paten, albo zna jakiegoś szpenia w Krakowie, który to zrobi bez zdzierstwa.
A może można zamówić gdzieś oryginalne gumy?
Ale kolega pisze o 66k a nie 10k jak piszesz.
Moim skromnym zdaniem nawet 66k to nie jakiś wielki przebieg. Myślę, że szybciej wymienisz D200 ze względu na "zestarzenie moralne" niż fizyczne
Pozdr.
Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 29-11-2010 o 08:57
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Skontaktuj się z nami