Close

Strona 15 z 40 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Nie wiem skąd te złośliwości. Zestaw Nikona jest cięższy, ale nie ma co przesadzać, tak źle nie jest...

Noszę na ślubach calutki dzień d700 ze stałkami i nic mi nie dolega. Co innego D3 bo też miałem okazje i już nie jest zbyt weseło.

I nie, nie jestem żadnym fanboyem (w przeciwieństwie do wielu tutaj) - używam takiego sprzętu jakiego potrzebuję.
    Absolutnie nie jestem złośliwy - mnie kark boli po noszeniu K-5 z podpiętym Tamronem 70-200, a co dopiero D700, które jest przeca większe Fanboyem też nie jestem

Jeśli chodzi o testy to wystarczy odwiedzić dxomark.com

http://dxomark.com/index.php/en/Came...(brand2)/Nikon

Natywne ISO 80 w K-5 i wyższy zakres tonalny
    Ale jak pisałem - okaże się w praktyce.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

ja lubię FF ze względu na ludzkich rozmiarów wizjer i ludzkie ogniskowe, żadnego dzielenia, mnożenia i dodawania.
    wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
    ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna

Domyślnie

Jeżeli nowoczesne matryce APS-C z D7000 i K-5 dorównują a nawet przewyższają parametrami stare matryce FF to co dopiero pokarzą nowoczesne konstrukcje matryc FF
    Nikon D700; Nikon D90; Sigma 20 1:1,8; Sigma 50 1:1,4 HSM, Metz 58 AF-2.
    www.pikarte.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr.tr Zobacz posta
    Jeżeli nowoczesne matryce APS-C z D7000 i K-5 dorównują a nawet przewyższają parametrami stare matryce FF to co dopiero pokarzą nowoczesne konstrukcje matryc FF
    Jestem przekonany, że pokarzą nas ceną
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Jestem przekonany, że pokarzą nas ceną
    Możliwe że tak będzie. Może się okazać że super puszką będzie 5dmkIII lub D800 - tylko pytanie czy nie zatracimy się wtedy w dążeniu do coraz lepszego ISO i DR ??
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

... i po tym błędzie chętnie wstawił bym taką rumieniącą się ikonkę

Nie sądzę, żeby następca D700 był powalająco droższy, ale widząc jakie właściwości mają nowe matryce APS-C może być sporo lepszy od odchodzącego modelu.
    Ostatnio edytowane przez piotr.tr ; 24-11-2010 o 16:25
    Nikon D700; Nikon D90; Sigma 20 1:1,8; Sigma 50 1:1,4 HSM, Metz 58 AF-2.
    www.pikarte.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    Proszę bardzo

LD poniżej - zwróć uwagę na oczka siatki
    Już się ślinę na pełną klatkę w tej technologii
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

pokażą ciągłą niedoskonałość jakiej jej brakuje w tonalności względem kliszy od tyle - zobaczcie że chcąc być na topie (jeśli chodzi o matryce) to korpus trzeba zmieniać praktycznie co rok, a pentaksiarze szczęscia nie mają wyszło K7 jako model flagowy później Kx - z lepszą matrycą a teraz K5 (bez FF) co dalej

Domyślnie

Kiedyś Pentax był nr 1 wśod lustrzanek .Canon i Nikon jednak poszły do przodu. Ale widać że teraz nadganiają tempo.Canon przystopował a Nikon wypuścił d 7000 w którym AF działa sądząc z wątku o tym aparacie nie najlepiej.Jeżeli testy i opinie się potwierdzą to Pentax ma najlepszą puszke Aps-c w tej cenie.I ciesze się że wyszła puszka przewyższająca D700 pod względem jakości, z o połowe mniejszą wagą.
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Strona 15 z 40 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów