Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Pulsometr

Domyślnie Pulsometr

Skoro jest o wiertarkach to...
    Potrzebuję kupić pulsometr.
    Zakres wykorzystania: tylko i wyłącznie kontrola tętna na bieżni, rowerku itp na siłowni.
    Odpadają zatem jakieś rozbudowane programy, liczniki okrążeń itp - chodzi mi o to, żeby pokazywał tętno.
    I żeby był maksymalnie niezawodny oraz nie wymagał smarowania jakimiś elektrodami pod czujnikami.
    Fajnie jakby miał opcję wrzucania historii tętna na komputer.
    Na razie padło na Polar FT2. Co prawda nie ma usb ale ponoć jest dobrze wykonany i niezawodny.

Czy może ktoś mi polec jakiś inny?

Domyślnie

Używam i jestem zadowolony z Sigma ONYX Fit. Tylko on jest dość rozbudowany i trzeba smarować nadajnik (żel do USG). No chyba, że jest się spoconym już przed treningiem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ano właśnie, wolał bym nie musieć się smarować smarami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    Ano właśnie, wolał bym nie musieć się smarować smarami.
    Ale jeśli liczysz na dokładne wskazania to chyba tego nie unikniesz. Żelu wystarczy odrobinka, jest bezzapachowy i nie plami ubrań. Można też deczko poślinić elektrody.

Domyślnie

A nie masz kłopotów z komunikacją z czujnikiem?

Domyślnie

Ja używam polara ft 60, opaski nie muszę smarowac przed założeniem, wystarczy jak ja zmoczę delikatnie w miejscu elektrod woda z kranu. Problemów z komunikacja nie mam najmniejszych. Opaska jest bardzo wygodna, mam ją założoną także w czasie gry w kosza i absolutnie mi nie przeszkadza. Jedyna wada, to dosyć szybko rysujace się szkiełko.

P.s.

Po dokupieniu przystawki mozna zgrać treningi do kompa i prowadzić sobie statystyki.

Polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    A nie masz kłopotów z komunikacją z czujnikiem?
    Jak się wcześniej wykąpię używając mydła albo żelu pod prysznic zawierających oliwkę to tak. We wszystkich innych przypadkach nie.

Domyślnie

Ja używam Sigma Sport PC-15 jestem zadowolony, nie musze nic smarować zakładam po 10sekundach pokazuje puls.
    Czasem trafia się zanik sygnału ale sa to sporadyczne przypadki (podczas biegania), natomiast majac zamontowany na kierownicy roweru nigdy nie stracił łączności.
    Nikon Fx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Używam i jestem zadowolony z Sigma ONYX Fit. Tylko on jest dość rozbudowany i trzeba smarować nadajnik (żel do USG). No chyba, że jest się spoconym już przed treningiem.
    Tyle że naręczne sigmy nie mają komunikacji z pc - chyba że nie odkryłem tej funkcjonalności
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

mój instruktor od spinningu jak zadałem mu to samo pytanie odpowiedział, że testował wiele i tylko Polar mu odpowiada...
    najważniejsze żeby miał kodowany sygnał i nie odbierał tętna z innego pasa piersiowego na przykład...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów