Close

Strona 13 z 40 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    K-5 by nie sprzedał. Zakres tonalny nowego Pentaxa kasuje nawet D3X Ta puszka + DA15 Ltd to mz świetny zestaw do krajobrazu (notabene jutro to szkiełko będzie już u mnie )
    Ale nie każdy fotografuje krajobrazy i potrzebuje kosmicznej rozpietosci tonalnej
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    jest idealne gdyby jeszcze je podpiąć do matrycy pełnoklatkowej.....

No ale co Ci da ta pełna klatka ?? Często padające hasło, a różnic w zdjęciach osobiście nie widzę...magiczne pojęcie plastyki, której nik nie umie zdefiniować..?? Głębia ostrości ?? Widzisz drastyczną różnicę przy landszafcie pomiędzy DX a FX ? Ba....i tak wytniesz cropa z FF jak Ci pięknie rozmyje krawędzie na szerokim kącie...i tutaj już lepiej mieć 5dmk2 z większą rozdzielczością aniżeli D700. Oczywiście to subiektywne spojżenie , chociaż "magia" fulfrejma ciągie i chciałoby się doświadczyć tego na własnej skórze.....

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Ale nie każdy fotografuje krajobrazy i potrzebuje kosmicznej rozpietosci tonalnej
    Nie taka kosmiczna... ..tylko 14 EV

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    .... czy nikon d700 i 85 1.8 ta dużo lepszy obrazek niż Pentax k-5 z limited 77 1.8
    Pytanie jak umiesz focić i wykorzystać w pełni możliwości systemu ?? To fotograf robi zdjęcia, nie puszka
    Ostatnio edytowane przez JK ; 26-11-2010 o 11:05
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

da lepszy bo masz wieksza kontrole nad glebia
    do portretow pelna klatka

do landszaftow dobre apsc
    d300, sigma 10-20mm, sigma 30mm, tamron 28-75mm, sigma 150mm 2.8, nikkor 50mm f1.4, nikkor 85mm f1.8, nikkor 18-55 vr, peleng 8mm, sb900

Domyślnie

No ale co Ci da ta pełna klatka ??
    Po co? gdy zerknąłem na zdjęcia z pełnej klatki u kolegi wydały mi się bliższe temu co można osiągnąć na tradycyjnej kliszy (sam nie raz sięgam do mojego mz-s i kliszy). Tak jak pisałem Pentaxa się nie pozbywam te puszki są ok (mam k-7 i k10).

Domyślnie

śmieszą mnie te kwalifikacje to do tego to do tamtego....
    pełna klatka nie jest remedium na wszystko.
    Inna sprawa jak pracujesz na kliszy i cyfrze - warto mieć "te same ogniskowe"

Domyślnie

Dokładnie o ogniskowe chodzi. A kwalifikacji nie można robić bo na pentaxie , który nie jest pełnoklatkowy robi mi się super portreciki szczególnie z ltd 77 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    Po co? gdy zerknąłem na zdjęcia z pełnej klatki u kolegi wydały mi się bliższe temu co można osiągnąć na tradycyjnej kliszy .
    K10 plus ltd masz blisko kliszy

Domyślnie

Blisko ale to nie to wiem bo tak jak pisałem używam k10 i k-7 z 77 ltd ale i tak jak pisałem pentaxa się nie pozbędę lubię go i obrazki z niego

Domyślnie

tzn blisko jesli chodzi o kolory. Jesli chodzi o katy widzenia to juz nie

Domyślnie

fredik - w krajobrazie pewnie lepiej spisze się K5, bo ma rewelacyjna matrycę (chociaż i tak chciałbym zobaczyć jakieś porównanie praktyczne, a nie testy laboratoryjne), bo tam głębia ostrości jest stąd-tam, AF nie ma znaczenia, wielkość wizjera też nie.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Strona 13 z 40 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów