Szukaj
No ale co Ci da ta pełna klatka ??Często padające hasło, a różnic w zdjęciach osobiście nie widzę...magiczne pojęcie plastyki, której nik nie umie zdefiniować..?? Głębia ostrości ?? Widzisz drastyczną różnicę przy landszafcie pomiędzy DX a FX ? Ba....i tak wytniesz cropa z FF jak Ci pięknie rozmyje krawędzie na szerokim kącie...i tutaj już lepiej mieć 5dmk2 z większą rozdzielczością aniżeli D700. Oczywiście to subiektywne spojżenie
, chociaż "magia" fulfrejma ciągie i chciałoby się doświadczyć tego na własnej skórze.....
Nie taka kosmiczna.....tylko 14 EV
Pytanie jak umiesz focić i wykorzystać w pełni możliwości systemu ?? To fotograf robi zdjęcia, nie puszka![]()
Ostatnio edytowane przez JK ; 26-11-2010 o 11:05
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
da lepszy bo masz wieksza kontrole nad glebia
do portretow pelna klatka
do landszaftow dobre apsc
d300, sigma 10-20mm, sigma 30mm, tamron 28-75mm, sigma 150mm 2.8, nikkor 50mm f1.4, nikkor 85mm f1.8, nikkor 18-55 vr, peleng 8mm, sb900
Po co? gdy zerknąłem na zdjęcia z pełnej klatki u kolegi wydały mi się bliższe temu co można osiągnąć na tradycyjnej kliszyNo ale co Ci da ta pełna klatka ??(sam nie raz sięgam do mojego mz-s i kliszy). Tak jak pisałem Pentaxa się nie pozbywam te puszki są ok (mam k-7 i k10).
śmieszą mnie te kwalifikacje to do tego to do tamtego....
pełna klatka nie jest remedium na wszystko.
Inna sprawa jak pracujesz na kliszy i cyfrze - warto mieć "te same ogniskowe"![]()
Dokładnie o ogniskowe chodzi. A kwalifikacji nie można robić bo na pentaxie , który nie jest pełnoklatkowy robi mi się super portrecikiszczególnie z ltd 77 1.8
Blisko ale to nie towiem bo tak jak pisałem używam k10 i k-7 z 77 ltd ale i tak jak pisałem pentaxa się nie pozbędę lubię go i obrazki z niego
tzn blisko jesli chodzi o kolory. Jesli chodzi o katy widzenia to juz nie
fredik - w krajobrazie pewnie lepiej spisze się K5, bo ma rewelacyjna matrycę (chociaż i tak chciałbym zobaczyć jakieś porównanie praktyczne, a nie testy laboratoryjne), bo tam głębia ostrości jest stąd-tam, AF nie ma znaczenia, wielkość wizjera też nie.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
Skontaktuj się z nami