Szukaj
645D to też crop![]()
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Cytat:
Napisał prz3mo Zobacz post
Pentaxiarze tak nie uważają. Gdy kiedyś zapytałem na forum pentaxa o szkła pod ew. pełną klatkę Pentaxa to dostałem zje.... (dosłownie), że pełna klatka jest niepotrzebna, bo mają przecież ... 645D
No i to prawda tak na forum Pentaxa uważają. Ja uważam , że w Pentaxie brakuje pełnoklatkowej puszki. Posiadam D700 od 3 dni i kupiłem go pomimo, że mam system Pentax i to właściwie niezły komplet (większość szkieł serii limited) i tu pomimo super szkieł brakowało pełnej klatki ( a szczególnie gdy u kumpla pooglądałem zdjęcia z pełnej klatki). Generalnie Pentax olewa troche użytkowników małego obrazka i raczej na 100% nie wypuści pełnej klatki, oczywiście nie pozbyłem się pentaxa ze względu na szkiełka i reszty gratów aloe zmuszony jestem posiadać 2 systemy.
To prawda, podam przyklad z zycia wziety.
Z pewnym kolega który posiadał system P wymienilismy sie na tydzien swoimi sprzetami - ode mnie dostał D700, 35/1.8 i 85/1.8, a ja od niego K7 + 31, 43, 77 Ltd.
Po tygodniu zabawy gdy odebrałem d700 nie załowalem, ze oddaje najlepsze szkła Pentaxa. Za to kolega sprzedał system P i kupił... D700
Przepraszam za OT.
A widzisz... ja do dzisiaj wspominam z dużym sentymentem K10D i obiektyw 77 1.8
Szkoda ze nikon "nie potrafi" zrobić małej puszki z taka funkcjonalnością jak K10D
Ja mam K10 ale k-7 to dopiero fajna puszka tylko niestety nie pełna klatkaale jak wziąłem do ręki d700 to od razu zakochałem się
dlatego teraz będę żył z dwoma systemami
![]()
Ostatnio edytowane przez Bartekkw ; 22-11-2010 o 21:17
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Tak czytam o k-5 i nikonie d700 i mimo że pentax ma lepszą matryce, lepszy zakres tonalny wszyscy chwalą pełną klatke. Miałem kupywać d700 ale jak się ukazał k-5 to zwątpiłem. Pytam do użytkowników obu systemów czy nikon d700 i 85 1.8 ta dużo lepszy obrazek niż Pentax k-5 z limited 77 1.8
Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR
Ciężko powiedzieć nie miałem 85 1.8 ale mam k-7 i wspomniany 77 1.8 ltd to szkło to rzeczywiście bajka wspaniała plastyka jest idealne gdyby jeszcze je podpiąć do matrycy pełnoklatkowej.... polecam również 31 mm ltd też super jest - to legendarne szkiełko, 15 ltd już troche odstaje na minus w porównaniu do dwóch pierwszych (wiem bo posiadam wszystkie 3). dlatego też pomimo , że właśnie nabyłem d700 nie pozbywam się k-7 (w tym systemie też jest pare fajnych szkiełek).
Skontaktuj się z nami